Trajtimi jo-Medikamenti i sëmundjeve gjinekologjike - Ushqimi, punë dhe pjesa tjetër


Përmbajtje
Trajtim jo medikamenti i sëmundjeve gjinekologjike
Masazh gjinekologjik
Hardware fizioterapi
Reflexology
Metoda të tjera
Akupunkturë
Phytotherapy
Mundësitë e trajtimit kombinim
Ushqimi, puna dhe pjesa tjetër
Faqe 9 nga 9

Ushqimi, puna dhe pjesa tjetër


Terapia neyroobmenno-endokrine sindromi - një proces kompleks dhe i gjatë që është e karakterit historik. Në kryerjen e saj pjesëmarrëse gjinekolog, endokrinolog, mjek, okulist, neurolog dhe specialistë të tjerë.

Trajtimi sindromi neyroobmenno-endokrine përfshin rekomandimet e mëposhtme për qëllim të terapisë dhe të detyrave - mënyra e punës, pushimi dhe të ushqyerit. Mode duhet të respektojnë në mënyrë rigoroze të paktën 4-10 muaj pas mjeku vizitën e parë të sëmurë.

Rekomandimet kryesore regjimi:

  • psikoterapi racionale - nevoja për të kryer këshilla mjekësore, qëllimet e trajtimit; papranueshmërinë e mbingarkesës mendore dhe fizike, sportit, aktivitetit fizik, pjesëmarrja në grupe të shëndetit;
  • përputhja e mjaftueshme (të paktën 8 orë) fle (terapi qetësues nëse tregohet);
  • ndalimi nga uria për shkaqe mjekësore (rrezik të përkeqësohet hyperglycemia); aderimin në një dietë të ekuilibruar.

Ushqimi përfshin:

  • numri i përgjithshëm i kalorive - më pak se 1200-1800,
  • 5-6 vakte në ditë,
  • zëvendësuar yndyrna shtazore me perime,
  • bystrovsasyvayuschuyusya sheqerna kufitare dhe substancave insulinohennym (sheqeri, reçeli, mjalta, miell)
  • kryesisht qumështit, fruta dhe perime ushqim (të mbuluar kalori kërkuara)
  • Këto ditë veç e veç agjërimit (1-3 herë në javë)
  • normalizimin e traktit gastrointestinal.

Farmakoterapia kryer në të njëjtën kohë me dietë dhe masat operacionale.