Aborti Instrumental


Operacioni i abortit kryhet nën anestezi të kujdesshëm dhe të plotë. Para funksionimin e abortit për operedelenyya madhësi, formë dhe pozita e mitrës duhet të jetë i sigurt për të bërë një studim vaginale.

Pacientët pas zbrazjes rektumit dhe fshikëz karrige gjinekologjike pirg mbi atë se si për të gjinekologjike kirurgji. Flokët organet gjenitale e jashtme duhet të rruhem, lëkura trajtohet me 70% etanol dhe zgjidhje 1% e jodit.

Vagina zbulojë pasqyrë, topa pambuku pastrojë atë nga zgjedhje. Mukozën e vaginës dhe mitrës është spastruan 70% etanol dhe zgjidhje 1% e jodit. Darë Duayen Myuzo ose kapur cik e përparme të qafës së mitrës. Me kujdes dhe ngadalë kryer anestezi lokale zgjidhje 1-2% e lidocaine, sidomos në përpunimin e kanalit cervikal. Veprimi dikaina shihet lehtë për të rritur diametrin e OS të jashtëm, se sa e lehtë mjet është duke lëvizur nëpërmjet kanalit të qafës së mitrës dhe hyn në mitër. Atëherë hetimi mbretërore eksplorimin e mitrës, duke specifikuar gjithashtu gjatësinë dhe dimensionet tërthor dhe të fillojnë për të zgjeruar kanalit cervikal, duke filluar me futjen e expander vogël diametër.


Në 6-7 javë shtatzënisë është e mjaftueshme për procesin e kanalit cervikal, siç u përmend tashmë, lidocaine, dhe ju mund të filloni operacion. Në 8-9 javore shtatzënisë për zgjerimin e kanalit cervikal, duke futur Dilators vazhdimisht për Hehara Extender № 10-11; në 10-12 javë të shtatzënisë - të №12-13; dhe disa gra - №14. Gjatë kryerjes zgjerimi i qafës së mitrës kanalit është e nevojshme që të përputhen me lakim të kurbës zgjerues mitrës, përndryshe mitrës mund të shpuar lehtë.

Pas zgjerimi i curette mitrës është futur, i cili kërkoj me duar vezë, të shkatërrojë atë (një foto), i themeluar në fund të një sasi të vogël të ujit. Nëse kyuretkoy nuk mund menjëherë të hiqni fruta, ajo është hequr aborttsanhom. Aborttsanh injektuar në mitër të mbyllura në zgavrën e saj të hapur, të kapur ata, ose një pjesë e frutave dhe për të hequr. Pas heqjes fetusi kyuretkoy planifikuar rreshtim soskablyvayut e mitrës, dhe së bashku me të shell te vezes. Kjo nuk do të mbajë soskablyvanye në shfaqjen masterbatch qartë përtyp audible. Pas scraping rreshtim mitrës dhe mbetjet vezë ndjenja smoothness e mureve të mitrës. Pasi mitra është e zbrazur, gjakderdhje ndalesa dhe ka shkumë të përgjakshme, e cila është një tregues për operacionin.

Mos i detyroni vyskribaty me brirë mukozën e mitrës, kjo mund të çojë në zhdukje e tub i brendshëm.

Në një datë të mëvonshme, me 13-16 dhe 18 javë shtatzëni, operacioni për arsye shëndetësore abort mund të kryhet edhe pa shumë vështirësi. Çelësi për zbatimin e tij të suksesshëm është anestezi të kujdesshëm. Zgjerimi i qafës së mitrës kanalit prodhojnë, në varësi të kohëzgjatjes së përhapjes shtatzënisë Hehara përfshirë dilators №16-18, dhe nganjëherë № 20-22.

Në fazat e mëvonshme të shtatzënisë, në asnjë rast nuk duhet të fillojë një operacion i shkatërrimit aborti kyuretkoy të vezën dhe scraping, ajo në mënyrë të pashmangshme do të çojë në gjakderdhje të rënda mitrës.

Pasi zgjerimi është kanali i plotë i qafës së mitrës, në mitër injektuar aborttsanh madhe, lotim membranave (Figura b) pa hequr aborttsanhom pas trajtimit, kërkoj me duar njëjtin vëllim e fetusit - kokën, shpalosur gjerësisht aborttsanh dhe kapjen e tyre të fundit, me lënë dorën në mur para barkut mbi pjesën e poshtme të mitrës, në fund operatori dhe përshtat kontrollit të trafikut aborttsanhom. Ngadalë mbylljes aborttsanh, dërrmuese kokë që mund të përcaktohet lehtë nga lirimin e indet e trurit nga ana e kanalit cervikal. Kreu duhet të tërheqë ngadalë për kockat e saj nuk e dëmtojnë indin e mitrës në os brendshëm. Pastaj një nga një kapjes dhe për të hequr pjesën tjetër të frutave derisa ai është i shkatërruar plotësisht. Tani e njëjta placenta aborttsanhom është hequr dhe vetëm atëherë rreshtim sistematikisht kyuretkoy vyshkribayut e mitrës me mbetjet e vezën. Të gjitha pjesët e fetusit duhet të jenë të përgatitur në një tabaka në mënyrë që ju mund ta provoni në raste të dyshimta, ose është pllenuar vezë fshihet.

Kështu, kryesor operacioni pikat e abortit pas përgatitjes kirurgjike në terren dhe anestezi janë:

1) zgjerimi i kanalit të qafës së mitrës;

2) të hequr fetusin dhe membranat e tij aborttsanhom ose curette (një shtatzëni termi vogël);

3) sistematike dhe të kujdesshëm scraping mitrës rreshtim me mbeturinat e vezëve fetusit;

4) heqja e instrumenteve përmes të cilave prodhuar operacion.