Fryrë mitër


Organe gjenitale të jashtme dhe vagina janë të përgatitur për çdo kirurgji vaginale, subjekt i rregullave të asepsis. Probing kundërindikuar në prani të sekrecionit purulent në vaginë, inflamacion i kanalit cervikale. Kjo është një operacioni shumë e thjeshtë, e cila, megjithatë, jo-pajtueshmërisë me rregullat e performancës pa mikrobe ose i përafërt mund të çojë në komplikacione të rënda (infeksion, vrimë e mitrës).

Para probing mjeku duhet të bëjë studimin vaginale, në mënyrë që të kemi një ide në lidhje me madhësinë dhe formën e mitrës, pozicionin e saj dhe marrëdhëniet me organet fqinje dhe mur legenit.


Vagina ditur pasqyra, të rregulluar qafën e mitrës me pincë dhe butësisht të tërheqë atë në vrimë. Tubi fallopian është futur në hapjen e mitrës me shumë kujdes, pa përdorimin e forcës dhe ngadalë shtyjnë atë në kanalin e qafës së mitrës. Kështu që ju duhet të sigurojë që pozita e sondës ishte aq, ku ajo përkon me lakim të kurbës së mitrës. Kujdes të veçantë kërkon hetim nëpërmjet gojës së brendshme të mitrës, e cila është më e ulët në korrik pasme të kanalit të qafës së mitrës është roll, dhe direkt në frontin e tij - një thellim të vogël. Hetimi mund të merrni shumë të lehtë në të thellë, ndërsa rul reziston hetim të mëtejshëm. Operatori mund të ngatërrojnë këtë pengesë për rezistonin os brendshëm dhe të përpiqen për të kapërcyer atë me fuqinë për të nxitur hetimin. Sonda më tej ylli murin e pasme të kanalit të qafës së mitrës mund të shihet nga operatori si kapërcimi i kundërshtimeve të OS brendshme të mitrës. Pra, ndonjëherë të bëjë vrimë e mitrës. Për të shmangur këtë ndërlikim, është e nevojshme për të hetuar arritur OS brendshme dhe ngecur në pengesa, të kthehet në fund të sondës pak përpara dhe me kujdes vënë në mitër. Hetim të mëtejshëm të butë për të nxitur mitrës, të matur gjatësinë e saj, përcaktimin e të paktën disa nga gjerësia e saj dhe natyrën e sipërfaqes së brendshme. Pas probing pacientin mitrës duhet të qëndrojnë të paktën 2 orë. A nuk e bëjnë një klinikë të shëndoshë antenatal ose spital.