Hydrotubation Tubat fallopiane


Hydrotubation (. Greke Hydōr uji + lat Tuba fryhet.) - Futja e lëngjeve përmes mitrës në tubat fallopiane për të përcaktuar pėrshkueshmėrisė e tyre ose për qëllime terapeutike. Hydrotubation më parë e përdorur gjerësisht për diagnostikimin dhe trajtimin e infertilitetit Tubali. Në moderne ushtrimit kushtet hydrotubation pas kirurgjisë plastike në tubat fallopiane në mënyrë që të ndjekin-up operohet nga tubat kryq dhe për të parandaluar inflamacion dhe adhesions, dhe pas largimit të njërit prej tubave fallopiane (salpinhekislotomii) për të sqaruar qenët i qartë mbetur tub. Hydrotubation Aplikimi për trajtimin e infertilitetit Tubali nga shumë studiues mohuar. Për diagnozën e infertilitetit Tubali përdorur hromosalpinhoskopiyu - Rishikimi tubat fallopiane gjatë një laparoscopy me futjen e njëkohshëm të këtyre zgjidhjeve përmes pigmente mitrës (vjollcë Carmine, metilen blu), duke lejuar vizualisht përcaktojë gjendjen funksionale dhe qenët i qartë e tubave fallopiane, ngjitet peritubarnye të zbuluar shkaqet e tjera të infertilitetit .


Kushtet e hydrotubation janë I dhe II shkalla e pastërtisë së vaginës, mungesa e patogjeneve në Smears nga kanalit cervikal dhe uretrës, mungesë të ndryshimeve patologjike në gjak dhe urinë. Hydrotubation kundërindikuar në proceseve inflamatore akute dhe Subacute në organeve gjenitale, tumoret e uterusit dhe shtojca saj, sëmundjet kardiovaskulare të rënda, sëmundjeve infektive.

Hydrotubation kryen një mjek në një spital ose në një ambient pacient i jashtëm. Ajo është kryer në dhomën e trajtimit për karrige gjinekologjike. Për të krijuar qenët i qartë i fallopiane trubhidrotubatsiyu kryer në mes të 7-8-të për 24 ditë-të të ciklit menstrual. Peredhidrotubatsiey zbrazur zorrët dhe fshikëz, vulvë trajtohen me një yodonata zgjidhje. Në mitër administruar klorur natriumi isotonic zgjidhje me një shiringë për injeksione me pajisje intrauterine për nënshkrimin e kanalit cervikal apo aparat të veçantë. Me plotë zgjidhje Tubali qenët i qartë nga shiringë kur presioni kumarxhi vjen lehtë dhe nuk ndjekin pas largimit të maja e kanalit cervikal. Në pengimi Tubali në isthmus 2-3 ml administruara lirshëm, atëherë ndalesa dhe futje fluide, ndërsa lehtësimin e presionit mbi pistoni ajo ndjek mbrapa. Kur pengim i tubave fallopiane në hyrje ampulë fluide shoqërohet me dhimbje në ijë, zbaticë shfaqet pas infuzion i 4-5 ml të lëngut; shpesh me lëngun Tubali hyn në vaginë disa minuta ose orë pas administrimit - një dukuri hydrops tubae. Nëse tubat fallopiane të kalojë pjesërisht futje fluide është shumë i ngadalshëm.

Studimi nga presioni veçantë aparatit në mitër të regjistruar në një magnetofon. Në rast të plotë Tubali presionit të sistemit të qenët i qartë bie pas arritjes në 60 mm Hg. Art. (Si rezultat i kalimit të lëngjeve nga tubat fallopiane në zgavrën e barkut); me pjesshëm Tubali rënie presioni të qenët evident ndodh në 100-120 mm Hg. c., me mbyllje të plotë rënie presion ndodh. Kur pengim në luhatjet e presionit isthmus në sistemin nuk është; pengim si departamentet e mundshme ampullar ritmike luhatjet e presionit të vogël për shkak të lëvizshmëri Tubali. Në rastin e shtrihen presionin tubat fallopiane pak zvogëlohet, mund të shfaqen dhimbje në bark të ulët.

Për të parandaluar inflamacion dhe adhesions në tubat fallopiane antibiotikët injektuar, kortikosteroidet, enzimet proteolitike lidasa etj tyre e para-tretur në tretësirë ​​0.25% të novokaina ose klorid natriumi solucion izotonik (zgjidhje të futur në të mitrës duhet të jetë sterile). Procedurat fillojnë me ditën e 2-3-të pas përfundimit të menstruacioneve dhe 2-3 ditë para menstruacioneve të pritshme.