Aborti vakum


Në këtë mënyrë ju mund të me sukses të kryejnë abortin në shtatzëni deri në 10-12 javë.

Vakum curette janë tuba metalike që ngjajnë Extender Hehara, me një vrimë anë në fund të rrumbullakosura. Vrima është ovale në formë. Çdo curette vakum është menduar për abort i detyruar në një fazë të caktuar të shtatzënisë. Curettes vakum №6 bëjnë funksionimin e abortit në shtatzënisë deri në 6 javë, curette vakum №9 - deri në 8 javë, curette vakum №10 - deri në 10 javë dhe në fund curette vakum №12 - shtatzënisë afat deri në 12 javë. Vakum curette përdoret vetëm për vezën thithje nga mitër.


Kanali i qafës shtrihen pas lidocaine kujdesshëm anestezi dhe narkotyzyrovanyya sëmurë. Zgjerimi i kanalit të qafës së mitrës zhvillohet Enhancers Hehara si në abort normale. Extender maksimale duhet të përputhen me madhësinë e curette vakum ose të jetë diametër pak më e madhe.

Operacionet e prodhimit të abortit duke curette vakum mund të përdorni thithje manuale dhe elektrike. Curette vakum thithje kombinuar me tub të ngushtë të gomës.

Pas zgjerimit të numrit curette vakum kanali përkatës cervikal është futur në mitër nga njëjtave rregulla si të përhapjes Hehara. Kur ai arrin në fund të mitrës përfshijnë pompa elektrike (ose vënë në lëvizje thithje manual). Për të shkatërruar dhe për të hequr vezën e pjelluar duhet të krijojë një curette vakum presion negativ magnitudë 0.4-0.6 kg / cm2. Sapo gjilpërë matës vakum devijon në një numër të dëshiruar, curette duhet të hiqen nga mitër për buzë të ulët të vrimë shfaq në os jashtëm. Ajo hynë në airflow curette vakum tërheq strukturën e vezën, e cila vjen në një thithje bankë tub.

Për aspyryrovat mbetet vezë, curette vakum ri-injektuar në mitër. Planifikuar, si në curettage, por nuk hugging muret e mitrës curette, thithje rreshtim mitrës dhe vezë pëlhurë. Shtypur curette në murin e mitrës, të lirë nga pjesët e vezën, rishikimi i mitrës është e njëjtë si ndjenjë prekur murin e mitrës pas scraping kyuretkoy normale.

Me curette vakum veza e fekonduar është larguar nga mitër gjatë 0,5-1,5 min. Operacioni aspiratë vakum vezë ka avantazhe të qarta para abortit kirurgji nga scraping një curette të mprehtë, e cila pothuajse në të gjitha rastet, dëme jo vetëm shtresa themelor i endometrium, por membrana muret e muskujve të mitrës.