Një biopsi e vezore


Ky operacion tregon:

  • në kundërshtim me ritmin menstrual dhe nuk ka efektin e stimulimit terapi;
  • prania e aksioneve shtesë të vezores;
  • kur fibromë ovarian;
  • në prani të rritje papilare në sipërfaqen e vezore;
  • për tekomatoz dyshuar ovarian;
  • me vezore polycystic.

Atraumatic vezore kapur pincë në një nga polet dhe fikse në një pozicion të përshtatshëm për biopsi.

Pincë biopsi kapur indeve ovarian në vendin e biopsi të jetë në vezore polycystic ovarian kapur indeve në pjesën e mesme, në vezore më të largët të gjerë.


Branche pincë biopsi rrokje, pincë tërheq mbi dhe duke i kthyer ato në një anë, dehur në lumenin e Trocars aq kohë sa indet kapur nuk është i ndarë nga vezore.

Vendin biopsi pikë coagulator coagulating.

Në vezore polycystic gjithashtu prodhojnë një biopsi zgjatur e indeve, prerja off pjesë të vezores nga zona e saj më të largët porta prej 1.5 x 2 cm, një trashësi prej rreth 1 cm. Zona qendrore e vezores të hiqet, kuptoj pincë biopsi. Scissors me lakuar Branche zhytur ato pingul me sipërfaqen e vezores, prerë seksionin e madhësisë ovale 1,5 x 2 cm në një thellësi prej rreth 1 cm.

11 mm pincë kuptojnë zonat e indeve të tokës prerë dhe gjarpërues pykë e tij, do të shfaros byoptat dhe indet themelore janë hequr nga zgavrën e barkut.

Vezore përsëri kapur pincë atraumatic dhe edges plagë të mpikset pikë vezore Coagulators.