Aborti - vakum aborti aspiratë mini


Përmbajtje
Abort
Vakum curettage
Vakum aspiratë ("mini-abort")
Curettage tradicionale
Aborti mjekësor
Komplikimet nga abortit
Mjekimi pas abortit
Gjakderdhje pas abortit
Reaksionet toksike për drogë dhe kimikateve
Faqja 3 nga 9

Vakum aspiratë ("mini-abort")


Vakum aspiratë ("mini-abort"). Aborti i detyruar nga aspiratën vakum për rregullimin e fertilitetit është bërë e përhapur në shumë vende. Aborti kërkuar për të kryer këtë metodë në grup prej 3 deri 6 javë në shumicën e rasteve korrespondon për të vonuar menstruacionet 2-28 ditë.

Përdorimi i gjerë "Mini-abort" për shkak të faktit se operacioni është e mundur në një bazë pacient i jashtëm duke përdorur teknologji relativisht të thjeshtë mjekësore, pa mikrobe, antiseptics, pa përdorimin e anestezi lokale, operacioni është pa dhimbje, nuk ka trauma lidhur me operative dhe të tjerët.

Anestezi lokale mund të përdoret vetëm për gratë nulliparous.

Pas procedurës, pacientët u kthye në normalitet pas 1 ore.

Rezultati vdekjeprurëse si rezultat i këtij manipulimi është vërejtur.

Krahasuar me curettage tradicionale kur duke përdorur aspiratën vakum mund të parandaluar dëmtimin e mitrës dhe të mitrës, e cila sigurisht që përjashton mundësinë e CIN dhe proceset neurodystrophic endometrium.

Megjithë avantazhet shumë, kur duke përdorur këtë metodë, paraqet disa vështirësi diagnostikimin shtatzania e hershme dhe të përjashtojë shtatzëni ektopike. Prandaj, Ultrasonografia duhet të kryhet para se të procedurës për të përjashtuar gabimet më të keq - ". Mini-abort" shtatzënisë ektopike, e cila nuk mund t'i atribuohet një numri të komplikimeve

Përveç kësaj, aspiratë vakum është konsideruar si një metodë e shkëlqyer terapeutike për vonesë menstruacioneve karakter jofunksionale.

Para procesit operacion vulvë me zgjidhje antiseptik, dhe pastaj të vënë në pasqyrat gjinekologjike vaginë, regjistruar dhe të përpunuara qafën e mitrës; mundësisht llak anestezike mitrës lokale dhe të kryejë probing në mitër. Nëse hetimi është e vështirë, është e këshillueshme për të hyrë në qafën e mitrës antispazmaticheskim drogës lokal anestetik. Pas probing mitra hyrë aspiratën kateter bashkangjitur një shiringë apo elektroaspiratory. Pas kësaj lëvizjeje dorë nga baza e mitrës për OS brendshëm dhe rotacionin graduale e kateterit rreth boshtit të saj (të prerë vrima në të aplikohen për të gjithë punëtorët e mureve të mitrës) është kryer abuzim vezë paprekur dhe aspiratën.

Gjatë mjeku veprat aspirata monitoron numri aspiruar një kateter transparent aspiratës dhe shiringë. Pas përfundimit të materialit lirimin dhe, përveç kësaj, në kuptimin e zgavrën e lirë dhe mitrës, operacioni mund të konsiderohet i plotë.

Operacion sipër zgjat 0,5-1,5 minuta. Materiali ventilim hetuar për të konfirmuar diagnozën e shtatzënisë dhe evakuimin e plotë të përmbajtjes së mitrës.

Pas 7-10 ditë pas manipulimit të dëshirueshme për të ri-ftojë pacientin për të sqaruar periudhën aktuale posleabortnoho. Nëse është e nevojshme, ajo ka mbajtur me ultratinguj apo studime të tjera.

Në abortit fillim nga vakum aspiratë të ndodhë jo vetëm heqjen mekanike të ndryshimeve të mukozës hravidarnoyi vezë, por hormonale të ngjashme me ndryshimet që zhvillohen në periudhën e menstruacioneve fiziologjike, për shkak të asaj që është "menstruacioneve stimuluar."