Aborti - vakum curettage


Përmbajtje
Abort
Vakum curettage
Vakum aspiratë ("mini-abort")
Curettage tradicionale
Aborti mjekësor
Komplikimet nga abortit
Mjekimi pas abortit
Gjakderdhje pas abortit
Reaksionet toksike për drogë dhe kimikateve
Faqja 2 nga 9

Vakum curettage


Vakum curettage - metoda më e zakonshme e abortit në shumë vende. Avantazhi i kësaj procedure është thjeshtësia dhe shkurtësia e procedurës evakuimin e plotë të mitrës me anë të një zgjerim të vogël të qafës së mitrës. Operacioni lehtë administruar nën anestezi lokale.

Ekzaminimi bimanual përcaktohet nga madhësia e mitrës dhe të mitrës, qafës së mitrës lidhje kënd. Pas hyrjes Speculums trajtimi vaginës dhe mitrës e përshtatshme është kryer bllokadën paratservikalnaya 0,5-1% lidocaine ose drogë tjera lokale anestetycheskye. Për të zgjeruar Dilators qafës së mitrës përdorur Hehara. Në vend të kësaj, këto expanders mund të përdorni leshterik ose Dilators tjera osmotike që janë futur në qafën e mitrës për 6-24 orë para procedurës.

Pas hyrjes në kyuret vakum në mitër dhe krijimi presion negativ (zakonisht nga një Aspirator elektrike vakum) evakuuar materiale vezë. Në mënyrë tipike, shuma e përdorur kyuret është 2 mm, më pak se një javë e shtatzënisë (përcaktuar nga periudhën e fundit menstrual).

Pas vakum kyuret mprehtë curettage mund të përdoret për të konfirmuar evakuimin e plotë të vezën. Materiali ajrim po hetohet për të konfirmuar praninë e shtatzënisë dhe evakuim të plotë dhe përjashtimin e shtatzënisë ektopike ose domethënie flluskë.