Humbjen e dëgjimit, humbjen e dëgjimit


Simptomat janë të ngjashme me humbjen e dëgjimit;


• shurdhësi
• dëgjim të dëmtuar

Humbjen e dëgjimit mund të shfaqet në lindje (të lindur) ose do të jetë vonë (shurdhim fituar). Dallimi në mes të fituara dhe të lindura shurdhim specifikon vetëm kohën kur ka shurdhim të rëndë.

Shurdhim fituar mund të jetë gjenetik (të trashëguara), pra, mund të vonohet manifestimin e hershëm të shurdhimit gjenetik. Përveç kësaj, shurdhim fituar mund të shoqërohet me dëmtime të dëgjimit nga zhurmat. Shurdhim kongjenitale të ngjashme mund ose nuk mund të jetë gjenetike.

Në qoftë se një prind shurdhim trashëguar, ajo mund të jetë shumë gjasa të kalojë në fëmijën. Përveç kësaj, shurdhim kongjenitale mund të shoqërohet me transferohen në sëmundjet perinatale periudhës si virusit te rubellës, të cilat janë të ekspozuar gjatë shtatzënisë.

Sëmundjet që çojnë në humbjen ose humbjen e dëgjimit

• cerumen
• semundja Meniere
• Aging
• otitis
• Pezmatimi i veshit
• toxoplasmosis
• sindromi eritematoze pemfigus (Senirit - Usher)

Shkaqet e mundshme të humbjes së dëgjimit

• Sindromi Alport

• Humbje autoimune Dëgjimi
• Sindromi Kogan
• dëmtimi kokë
• sindromi Jervell Lange-Nielsen
• Medikamente (si recetë dhe mbi banak, duke përfshirë edhe aspirina)
• neurofibromatosis, një sëmundje Recklinghausen
• imperfecta osteogenesis
• infeksion virus Rubeola
• Sindromi Waardenburg