Dhimbje në vesh


Simptomat si earaches:

• Veshi dhemb
• earaches
• Veshi Shoots

Dhimbje në vesh mund të jetë e shurdhër, shtypëse, "shoots". Dhimbje mund të lokalizuara në vesh dhe vesh kanalit, dhe është i vendosur kur ju shtypni tragus - simptomë tipike për otitis jashtëm. Një prostrilyuye pikëllues dhimbje "thellësi", shoqëruar me një rritje të temperaturës së trupit mund të flasim për otitis media.

Dhimbje në vesh mund të ndodhë për shkak të shkeljeve në vesh, kanalin e veshit, ose pjesa e dukshme e veshit (krah).


Infeksion akut të veshit të mesëm quhet media akute otitis, është një inflamacion i veshit të mesëm është diagnoza më e zakonshme në pacientët pediatrik se sa tek të rriturit, si tub Eustachian është më e shkurtër në fëmijët se sa tek të rriturit, e cila lejon bakteret dhe viruset që të depërtojnë lehtë në veshin e mesëm.

Infeksioni i veshit kanalit (externa otit) quhet edhe veshin Notarja. Externa otitis zakonisht është shkaktuar nga një infeksion bakterial. Dhimbje në vesh gjithashtu mund të shkaktohet nga pezmatimi i veshit të jashtëm (të veshit
Lavamani). Një fëmijë me otitis nuk duhet të fluturojë, ose duke notuar, si pika presion dhe uji hyn në vesh mund të përkeqësojnë sëmundjen 


Shkaqet e mundshme dhimbje në vesh

  • Inflamacion bakterial purulent
  • Plagosje
  • Barootit

Sëmundja shoqërohet me dhimbje në vesh

  • otit
  • Polihondrit periodike
  • Sindromi Hunt - Ramsey

Çfarë duhet të bëni kur një dhimbje në vesh?

Kur dhimbje në vesh dhe vesh kanalit për të shmangur marrjen e ujit dhe trauma të tepërt të lëkurës kur pastrimin veshët. Ju mund të hyjë turundas cekët me vaj tselestoderm, lorynden, Triderm. Është e këshillueshme për të marrë qetësues, ju lutem tableta (ketanov). Edhe në qoftë se simptomat bëhen më të dobët, ajo nuk mohon nevojën për rritje te mjeku.

Nëse dhimbje në vesh "prostrilyuye", temperatura e trupit rritet në 38,00 duhet krijuar ngrohtësi në vesh. Kjo arrihet duke futur në turundas kanalin e veshit me alkool borik ose alkool vendosjen compress në vesh. Në raste të tilla domosdoshmërisht nevojë për qetësues, ju lutem. Si otitis media është e komplikuar shpesh nga parezë e nervore fytyrës, të jetë i sigurt për të marrë kujdes mjekësor. Otitis media tek fëmijët mund të shkaktojë komplikime të rënda.

Sa e rrezikshme mjetet juridike popullore trajtimin e dhimbjes në vesh

Është e rëndësishme të bëhet dallimi cilat kusht jeni duke përjetuar. Kur dhimbje në vesh nuk e vetëm të plotësoni një shumëllojshmëri të pika veshit. Vendosjen otitis jashtëm fasha në vesh dhe hyjnë turundas me zgjidhje të alkoolit në kanalin e veshit kundërindikuar - dhimbja do të intensifikojë shkak të irriton alkool vetëm. Me veshit otitis media instalacioni i antibiotikëve ndihmon në jo më shumë. Në qoftë se një daulle e veshit ia plas dhe veshi "rrodhi" ka kuptim për të prezantuar turundas kripur normale ngjyhet dhe ndryshuar atë çdo 2-3 orë në rrugën për te mjeku.

Për çfarë mjeku për të trajtuar me dhimbje në vesh

  • Otolaringolog (ENT)
  • Neurolog

Shembuj të drogës nga dhimbje në vesh

• Amoxicillin, Amoxil, Dispermox, Trimox
• analgjezik, antipiretik