Dhimbje në dorën e tij


Simptomat si dhimbje në dorë,


  • dhimbje të përbashkët • lënduar bërryl • Dhimbje në shpatull

Dhimbje në dorën e tij mund të rezultojë nga një numër faktorësh. Anomalitë e lëkurës, nerva, eshtra, joints, enëve të gjakut dhe indeve të buta të dorës - të gjitha të cilat mund të çojë në dhimbje. Disa herë sëmundjet që ndikojnë organet e tjera të trupit të tilla si sëmundja vaskulare periferike ose artrit, mund të shkaktojë dhimbje në fjalë. Dhimbje në krah mund të shkaktohet si të lehta dhe kërcënuese për jetën shkaqe të tilla si dhimbje nga infarkt miokardi, angina, të cilat mund të japin një dorë. Trajtimi i dhimbjes në dorën tuaj varet nga arsyet që shkaktuan dhimbje. 

 Sëmundjeve në të cilat mund të jenë dhimbje afër 

 • Angina
 • tendonitis (inflamacion i indeve gilcë)
 • insektet Zhalennya 
 • Burn (ndihma e nevojshme e parë)
 • bursit
 • përdhes 
 • Cellulite
 • Fibromyalgia
 • Thyerje 
 • sindromi i kyçit të dorës; sindromi i kyçit të dorës tunel; kanal i kyçit të dorës sindromi; sindromi i tunelit i kyçit të dorës (kështu që në ICD-10), neuro. sindromi i kyçit të dorës gilcë
 • Sulmi në zemër 
 • disk diskale
 • osteomielit
 • nevropati periferike
 • semundja vaskulare periferale

 • lodhje nervor 
 • Artrit Psoriatic
 • Rheumatoid arthritis
 • pickim gjarpër 
 • sprains, tendons 
 • Djegien nga dielli (Helmimi Sun)
 • vaskulit
 • sulm; sulm; trauma nga lëvizja e papritur të mprehtë të kokës dhe qafës; 

Shkaqet e mundshme dhimbje në dorë 

 • konsumuarit, zeroja, flluskë nga një të djegur
 • stenozë kurrizore qafës kanalit 
 • bërryl ndrydhur 
 • artrit infektive
 • lëndimit 
 • abscesi lëkurës apo infeksion
 • lucheplechevoy bursit (Tenis bërryl)
 • Tumor
 • Limit ulnar nervore 

Shembuj të drogës nga dhimbje në anën 

Në dhimbje të forta ose kronike në dorë duhet të konsultoheni me një mjek. Lehtësimi shtet me një të fortë medikamente dhimbje krahu ndihmë:

 • Acetaminophen, Tylenol dhe të tjerët.
 • acid acetilsalicilik, aspirina, Ecotrin
 • analgjezik, antipiretik
 • celekoksib, Celebrex
 • etodolac, Lodine
 • Ibuprofen, Advil, Advil Fëmijët / Motrin, Medipren, Motrin, Nuprin, PediaCare 
 etj
 • naproxen Anaprox, Naprelan, Naprosyn, Aleve

Për çfarë mjeku për të trajtuar me dhimbje në dorën e tij:

  • mjek (mjek i përgjithshëm)
  • ortoped
  • traumatologist
  • Dermatolog