Elektroretynohrafiya


Elektroretynohrafiya - një metodë e hulumtimit në të oftalmologjisë, i cili është një paraqitje grafike e aktivitetit bioelectrical e qelizave të retinë, duke rezultuar stimulim të rrezeve retinën e dritës. Kjo metodë është përdorur për të vlerësuar gjendjen funksionale të retinës si një e tërë dhe të departamenteve të ndryshme të saj; për të sqaruar lokalizimin e procesit patologjik në sëmundje të ndryshme të retinë. Për më tepër, kjo metodë lejon për të zbuluar mosfunksionim hershme retinës para shfaqjes së ndryshimeve vizuale. Kjo metodë është veçanërisht e domosdoshme kur media jashtëzakonisht me re transparente e syrit. Regjistrimi është kryer duke përdorur elektrodë lentet e kontaktit rohovychnoy. Të dhënat është shfaqur në një grafik që ka disa valë, të cilat nga ana e tij karakterizohen nga dy parametra: amplitudë, shprehur në microvolts, dhe latente, pra koha e kaluar nga momenti i stimulimit në kulmin e valës, e shprehur në milisekonda. Nuk janë negative dhe pozitive valë-b, c- dhe d-valë. Aktiviteti një-valë reflekton photoreceptor (dmth të nivelit të parë qelizat e retinës), b-valë karakterizon aktivitetin elektrik të qelizave të nivelit të dytë të retinë. Reduktimin e b-valë - është një nga karakteristikat kryesore të sëmundjeve të retinës me prejardhje të ndryshme. Në disa raste të regjistruara nga valë, e cila është shtresa pigment i retinë, por ajo është e paqëndrueshme dhe për këtë arsye nuk është zbatuar në praktikën klinike. d-valë është përfundimtare qelizat e retinës përgjigje në kohën e mbylljes të qëndrueshme të lehta stimul.


Ka disa lloje elektroretinohrafii: të përgjithshme, lokale, dhe ritmike model-elektroretinohrafiya.

Me gjithsej retinohrafii përcaktuar potencialin e përgjithshëm bioelectrical, duke rezultuar Drita të gjithë zonën e retinë. Drita është kryer duke përdorur të bardhë llambë të lehta flash.

Elektroretinohrafiya lokale është një rekord i potencialit bioelectric që ndodh stimulim kur dritën e zonave të caktuara të retinës.

Ritmike (ndezje) elektroretinohrafiya - Ky ekran grafike aftësitë me stimulimin e saj të retinë me dritë, shkelje syri me frekuencë të ndryshueshme.

Patern-elektroretinohrafiya tregon aktivitetin elektrik të qelizave qendër (qeliza e tretë e retinë), që rezultojnë nga ndriçim konstant mesatare e retinë.

Retinohraf pajisje

Indikacionet:

1. pigmentosa retinitis.
2. pjesshme ose e plotë verbëri ngjyra.
3. Night verbëri.
4. Leber amaurosis kongjenitale.
5. mbyllje i arteries qendror (ose venë) të retinës.
6. Lezionet toksike e retinë.
7. Hypovitaminosis A.
8. Mukopolisaharidoz.
9. sideroze.
10. retinopatia e prematuritetit.
11. cataracts.

12. hemophthalmus plotë.

Kundërindikacionet:

1. sëmundjet akute e kornesë.
2. sëmundjet akute e konjuktivën.
3. akute sëmundje ndonjëherë.
4. Alergjia.

Holding procedurat

Para studimit syri futur 1-2 pika të lidocaine. Pastaj lente veshin sy kontakti me një elektrodë. Tjetër elektrode është bashkangjitur llapë e veshit e pacientit.

Retinohrafiya

Gjatë procedurës pacienti vë në një mjekër të veçantë qëndrim dhe e bëra ballin mbështetet në krye bar dhe duke kërkuar në stimul dritës që dërgon breshëri të shkurtër mbi retinën e pacientit. Kjo njësi të dhënat duke përdorur elektroda të paturit e potencialeve elektrike dhe tregon ato në ekran.

Retinohramma

Procedura është plotësisht pa dhimbje, por gjatë saj, dhe për disa kohë pas procedurës pacienti mund të ndjeni një siklet pak në sy, marramendës, ndjesi të trupit të huaj në sy (si në qoftë se goditi në qerpik syrit).

Procedura zgjat më pak se 1 orë.