Angiografi fluoreshente


Fluoreshente Angiografia - një metodë objektive diagnostike në bazë të anijeve kontrast flyuorestseynom të retinës dhe nervit optik. Me këtë metodë ju mund të shqyrtojë me kujdes delikate detajet anatomike fundus, të hetojë rrjedhjen e gjakut në enët e fundus në sëmundjet degjenerative dhe inflamatore të retinë dhe choroid, diabet, glaukoma, hipertension, tumoret në retinë, dhe kjo metodë lejon tërësisht shqyrtuar iris dhe konjuktivën në një numër të sëmundjeve.


Indikacionet:

1. retinopati diabetike.
2. edemë makular.
3. retinë degjenerimi i origjinave të ndryshme.
4. enëve të gjakut Patologjia e retinë.
5. Sytë kancerit.
6. ndryshime të ndryshme në nervit optik.
7. Vlerësimi i efektivitetit të trajtimit.

Kundërindikacionet:

1. Reaksionet alergjike ndaj ilaçeve flyuorestseina natriumit.
2. veshkave në kundërshtim me funksionet nxjerrës.
3. patologji të rënda të mëlçisë në kundërshtim me funksionet e tij.
4. rënda sëmundje mendore (hulumtimi kryhet nën anestezi).
5. Reduktimi i transparencës së mediave optike (dhëmbëza të rënda të kornesë, katarakt, opacities tejdukshëm).

6. alkooli ose droga.

Për këtë procedurë duhet së pari të zgjerohet nxënësin. Për ta bërë këtë për 15 minuta për të studiuar futur në harar conjunctival e 1% f ose 0.5% tropicamide tsyklopentolatu.

Sadidtsya pacienti para kamerës fundus dhe vë mjekër në një qëndrim të veçantë dhe e bëra ballin mbështetet në një bar të veçantë. Me kamera fundus është kontrolluar fundus parë shtënë. Në ulnar venë e pacientit injektuar 5 ml solucion 10% e flyuorestseina natriumi - një bojë të veçantë, e cila studimi përdorur dritat kamera fundus. Pas 5 sekonda pas hyrjes në makinë fillon për të fotografuar retinën. Fotot janë bërë çdo sekondë për 15 sekonda. Pastaj 1 minutë bëri disa fotografi në intervale prej 3-5 sekonda, dhe pastaj - pas 20 minutash. Gjatë kësaj kohe identifikuar një numër të fazave të ngjyroset qarkullimit në retinë. Nuk Flyuorestseyn depërtojnë nëpër muret e enëve të gjakut retinë pandryshuar dhe nervit optik, sepse në mungesë të patologjisë errësirë ​​indeve retinës ndodh.

Në disa pacientë flyuorestseina drogës mund të shkaktojë nauze dhe të vjella, dhe reaksione alergjike.

Procedura merr një mesatare prej rreth 30 minuta.