Sytë me ultratinguj


Ultratinguj e syrit (ultratinguj e syrit) - një metodë e diagnostikimit ne oftalmologji përdorur valët tejzanor. Kjo metodë është e sigurt dhe shumë informative. Duke përdorur këtë metodë mund të zbulojë anomalitë e ndryshme intraokulare që nuk mund të zbuluar klinikisht në media trazim optik. Duke përdorur ultratinguj Doppler mund të shqyrtojë e fluksit të gjakut në enët e syrit. Diagnostifikimi tejzanor siguron një grup të imazheve dhe ju lejon për të eksploruar kokërdhok kur ajo lëviz.


Indikacionet:

1. media optike trazim.
2. vnutriorbitalnoy dhe syve tumore.
3. Trupi intraocular huaj (zbulimin dhe lokalizimin).
4. Patologjia orbitë.
5. Matja e syrit dhe orbitës.
6. Lëndimet sy.
7. hemorragji intraokular.
8. detashment retinal.
9. Glaukoma.
10. patologjisë të nervit optik.
11. enëve të gjakut patologji.
12. Operacionet sy Kushti.
13. Sëmundje myopycheskoho.
14. Vlerësimi i trajtimit.
15. anomalitë kongjenitale të bazat sy dhe shikimet.

Kundërindikimet.

1. qepallat lëndimit dhe zona okolohlaznychnoy.

2. lëndimet sy hapur.
3. gjakderdhje retrobulbar.

Përgatitja për syrin e provimit ultratinguj është e nevojshme.

Pacienti shtrihet në shtrat, mbyll sytë e vet. Mjeku vendos pacientin në qepallat xhel të veçantë që ofron një kokërdhok sensor kontakt. Pastaj prek sistemin shekuj sensor ultratinguj duke shtypur lehtë në syrit. Mjeku përgjegjës gjatë pozitë të inspektimit shikimet pacientit. Kjo është bërë në mënyrë që të sjellë në ekranin e një pajisje me ultratinguj që struktura juaj shqyrtim.

Syri ultratinguj

Kur me ultratinguj është normale kokërdhok duket e errët. Në frontin e departamenteve të saj të parë dy linja vertikale të lehta - një kapsulë të lente, sipërfaqja e pasme është më konveks. Para lente është hapësira e dukshme e errët është e kufizuar në frontin konveks linjë vertikale të lehta (kornea) - është dhomën e përparme e syrit. Nervit optik është e dukshme si një shirit të errët prapa syrit. Retinë është në dukje vetëm kur detashment. Procedura në sjelljen e saj nuk shkakton siklet.

Kohëzgjatja e trajtimit mund të marrë një mesatare prej 5-10 minuta.