Refractometry


Refractometry - një metodë e hulumtimit thyerjes objektive (thyes fuqia) sytë duke përdorur pajisje të posaçme - refraktometrat. Tani përdorur gjerësisht në oftalmologji automatike (kompjuterike) refraktometra. Kjo është një metodë moderne e gabimeve refraktive kërkimore, duke e lejuar ju që të shpejt të marrë rezultate të sakta sidomos me shkelje minimale. Kjo metodë është përdorur gjerësisht në oftalmologjisë pediatrike. Me metodën e refractometry mund të zbulojë gabimet thyes të ndryshme të tilla si nearsightedness, largpamje, ose astigmatizëm dhe, në përputhje me rrethanat, siç duhet dhe shpejt bie në korrigjim. Por më keq vizioni i pacientit, aq më pak i saktë do të dhënat për shkak se së bashku me këtë metodë të diagnozës së përdorur dhe të tjera për të përcaktuar gabimet thyes e pacientit.


Metodat objektive për përcaktimin thyerja dhe janë gjithashtu skiaskopiya dhe e saj të ndryshme - bar skiaskopiya.Skiaskopiya është më shumë kohë metodën e hulumtimit; dhe më të gjatë (rreth 10 minuta), por kjo metodë është më i saktë. Megjithatë, duhet të theksohet se gjatë skiaskopii shpesh nuk mund të i imët drejtimin e meridianet kryesore në astigmatizëm.
Parimi i refractometer është një rrezatimi moderne pajisje të rrezeve infra të kuqe kalojnë të mesme të syrit pasqyruar dhe regjistruar njësinë ku, me anë të një programi të veçantë analizon të dhënat. Rezultati shfaqet dhe botohet në formë të shtypur.

Indikacionet refractometry: 

1. Reduced mprehtësi vizuale.
2. Shqyrtimi paraoperative (në oftalmologji).
3. Vlerësimi i kirurgjikale ose lazer korrigjim vizion.

Kundërindikimet refractometry:

1. Shkelja transparent media optike e syrit (katarakt, katarakt, opacities qelqta).
2. çrregullime të rënda mendor në një pacient.
3. alkooli ose droga.

Stërvitje

Para se procedura për të marrë rezultatet më të sakta, është e këshillueshme për 3 ditë për të kryer atropynyzatsyy, që atropine prokapaty 2 herë në ditë. Fëmijët nën parashikuar vjeçare zgjidhje 0.1% e atropine, fëmijët 1 deri në 3 vjet - zgjidhje 0.5% për fëmijët më të vjetër se 3 vjet dhe të rriturit caktuar zgjidhje 1% e atropine. Por në mënyrë të pavarur nuk duhet - atropynyzatsyy duhet të emërojë një mjek.

Procedura refractometry

Refractometry kryer në pajisje moderne kompjuterike - refractometer. Pacienti duhet të ulen në frontin e makinës, vendin e mjekër në një qëndrim të veçantë, dhe nevoja për të tërhequr fort ballin në bar më sipër. Doktor në mënyrë të pavarur të rregulluar pozicionin e kreut të pacientit. Tjetra, pacienti duhet apo jo prymruzhuyuchys, shikoni nga afër në foto para syve të tij, e cila normalisht ndryshon qartësi e saj. Në automjetet e sotme komplekse ispolzuyutsyabolee fotografitë, të aftë për të tërhequr vëmendjen e pacientit në kohën e studimit, më e rëndësishme në oftalmologjisë pediatrike. Gjatë studimit nuk e ndalon injoroj, por koka duhet të jetë fikse. Hulumtimi i kryer për secilin sy veç e veç.

Mjeku sugjeron një objektiv në ekran në qendër të nxënësit dhe manualisht ose automatikisht, një numër i matjeve. Rezultati i hulumtimit mjeku merr një kopje të lëshuar nga pajisja në të cilën të dhënave është regjistruar në mënyrë që: Qëllimi (SPH), cilindër (cyl), aks (aks).

Procedura Avtorefraktometriya zgjat për 1-2 minuta.

Komplikimet procedurë në vetvete nuk është. Komplikimet janë të mundshme vetëm atropynyzatsyy - një reaksion alergjik. Ajo menjëherë duhet të ndalojë përdorimin atropine dhe kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor.