Verifikimi i mprehtësi vizuale


Vizuale mprehtësi - Ky përkufizim është aftësia e syrit për të dalluar dy spote që shkëlqen vendosur në një distancë minimale nga njëri-tjetri, numrit të shënuar. Kjo mprehtësi vizuale - aftësia për të marrë në konsideratë strukturën e objektit. Në fakt, kjo metodë e hetimit për të përcaktuar nivelin e pacientit, por, për fat të keq, kjo teknikë nuk është i përshtatshëm për fëmijët nën moshën 3-4 vjeç.

Çdo referencë në një okulist është një tregues për mprehtësi vizuale. Kundërindikimet për këtë procedurë atje. Ka mprehtësi vizuale për afër dhe më shumë.


Verifikimi i distancës

Për të përcaktuar mprehtësi vizuale duke përdorur tabelën e veçantë. Për dhënë - Sivtsev këtë tabelë (me shkronjat e alfabetit rus) dhe Golovin (me unaza Landolt) dhe për fëmijët - Orlova (me foto). Në vend të çdo linjë në këto tabela është shkruar në mprehtësi vizuale, e cila korrespondon me këtë linjë.

Kjo metodë nuk është e domosdoshme, por është indikative, se kjo ju mundëson për të bërë planin ekzaminimin e nevojshëm të mëtejshëm të pacientit, kështu që është në mesin e detyrueshëm dhe një nga metodat e para të hulumtimit në oftalmologjisë.

Për procedurën që ju duhet të keni në tryezë makinë Roth (kuti prej druri me një llambë elektrike), pointers, paneli, i vendosur i lente tablo provë, karrige. Pacienti ulet në është e vendosur 5 metra nga tavolinë dhe karrige mbulon mburojë la sy, ndërsa hulumtimi i kryer në mprehtësi vizuale e syrit të djathtë; dhe pastaj të mbuluar syrin e djathtë dhe hulumtimeve të bëra në mprehtësi vizuale të syrit të majtë. Ju duhet të përmbahen në mënyrë rigoroze për këtë hulumtim sytë e rendit të ditës.

Gjatë studimit, për të mbajtur kokën drejt, mburojë duhet të jetë i pozicionuar vertikalisht, ju nuk mund të sytë të ngushta mbuluar, dmth të dy sytë duhet të jetë i hapur, ai gjithashtu mund të prymruzhuvatysya, klikoni mbi përplasje mbuluar sytë. Pacienti duhet të telefononi mjekun tha letra, unaza apo linja shkurtime foto. Çdo artikull duhet të tregojnë treguesin për 2-3 sekonda, maja e së cilës duhet të jenë qartë të dukshme. Duhet pasur kujdes që të mos mbyllë objektin pointer. Mjeku fillon të mprehtësisë vizuale e 10 karaktere shfaqur rresht vrozbyvku e tabelës dhe gradualisht lëviz në radhët e objekteve më të mëdha. Pacientët me zvogëluar qëllimisht mprehtësi vizuale fillojë kontrollin nga vija e lartë, duke shfaqur një nga lart-poshtë një objekt në një rresht para rresht, ku pacienti bën një gabim, atëherë është e nevojshme që të kthehen në të rreshtit të mëparshëm. Visual acuity matet në linjën në të cilën pacienti është quajtur si duhet të gjitha objektet. Lejohet një gabim në 3-6 rreshta, dhe dy gabime në 7-10 rreshtave, por ajo qëndron për një mjek në hartë.

Së pari të shqyrtojë mprehtësi vizuale pa korrigjim, atëherë me korrigjim, duke lejuar më shumë detaje për të vlerësuar funksionin vizuale. Nëse pacienti përdor syze, vizioni kontrolluar pa to dhe në to.

Nëse pacienti nuk e sheh rreshtin e parë të tabelës, mjeku ofron për të numëruar gishtat larg dhe vëren distancën nga e cila pacienti nuk është në gjendje për ta bërë këtë. Nëse pacienti sheh vetëm lëvizjen e dorës së një personi dhe nuk mund të llogarisin gishtat, mjeku dhe shkruan atë në kartën e tij. Nëse pacienti sheh dhe lëvizjes, përdorimit të përcaktuar efektin dritë. Për ta bërë këtë në një dhomë të errët të nxjerrë në pah sytë e ndritshme rreze dritë, dhe pacienti duhet të theksohet sheh dritën dhe të shohim nëse, nga ana. Në mënyrë tipike, asnjë perceptim të lehta ose projektimi i gabuar i dritës lidhur me dëmtimin e retinës ose nervit optik. Në qoftë se syri i pacientit nuk është në gjendje të dallojë dritën nga errësira, ai është tërësisht i verbër.

Të gjitha rezultatet e mjekut studimit vë pacientin në një hartë ku OD do të thotë sy të drejtë, OS - la sy, OU - dy sytë. Rezultatet janë të regjistruar si një fraksion, i cili regjistruar rezultatet e lartë e një studimi të syrit të djathtë, dhe në fund - u largua.

Kohëzgjatja e trajtimit me yje të mira, kur nuk ka nevojë për të rregulluar korrigjim është 1-2 minuta. Nëse keni nevojë për korrigjim vizion, procedura mund të marrë rreth 20 minuta.

Komplikimet, kjo procedurë nuk ka.

Kontrollimi vizion pranë

Prania e lartë distancë vizual acuity nuk do të thotë se ajo do të jetë e lartë dhe të ngushtë. Për këtë qëllim, një tavolinë të veçantë që përbëhet nga disa tekste me letra madhësi të ndryshme.

Pacienti duhet të mbajë një tavolinë në një distancë prej 33-34 cm nga syri. Visual mprehtësi u testuar veç e veç për secilin sy pa korrigjimit (ose pikë) dhe korrigjuar, dhe për zgjedhjen e gota për mprehtësi vizuale afërt e përcaktuar për të dy sytë në të njëjtën kohë. Vizuale mprehtësi për afër karakterizon tekstin më të vogël që ju mund të lexoni pacientin pa gabime.