Fushat Perymetryya e studimit


Perimetry - një metodë e studimit të fushën e parë me të projektimit e tyre në një sipërfaqe sferike. Fusha e parë - është pjesë e hapësirës që sheh syri në një fiksim të caktuar fikse shikimin dhe kokë. Nëse sytë fix ndonjë subjekt, përveç një dallim të qartë në mes të kësaj teme dhe objekte të tjera të dukshme të vendosura në distanca të ndryshme nga ajo dhe të vijnë në vëmendjen e personit. Kështu, këto vizioni periferik e natyrshme, e cila është më pak strikte se qendrore.


Perimetry të jetë statike dhe kinetike. Në perimetry kinetike përdor një objekt në lëvizje, duke shënuar kohën e ngritjes së tij dhe vjeshtë, dhe kur ndriçimi ndryshon objektin statike në të njëjtën pozitë.

Me këtë metodë studimi për të gjykuar karakterin e ndryshon fushën e parë nga e cila për të gjykuar lokalizimin e procesit patologjik. Ndryshimet në fushën e mendimit do të jetë ndryshe kur lëndimet e retinë, nervit optik, rrugicat vizuale dhe qendra vizuale e trurit. Në ngushtuar fushën e parë mund të jetë humbja e disa vendeve. Ky defekt i kufizuar i quajtur scotoma.

Perimetry statike kryer mbi perimetrin moderne të automatizuar. Kjo na lejon për të vlerësuar ndjeshmërinë e retinë. Me këtë lloj objekti perymetryy nuk është duke lëvizur dhe ka në pjesë të ndryshme të fushës vizuale, duke ndryshuar madhësinë e saj dhe shkëlqimin.

Indikacionet për perymetryy janë:

1. Glaukoma.
2. sëmundjeve të nervit optik (neurit, trauma, ishemi).
3. Patologjia e retinë (degjenerimi, hemorragji, djegiet rrezatimit, shkëputje, tumor).
4. hipertensionit.
5. Tumoret e trurit.

6. dëmtimi traumatik i trurit.
7. aksident cerebrovaskulare.
8. Vlerësimi i në kontrolle parandaluese.

Kundërindikimet për perymetryy:

1. Pacienti sëmundje mendore.
2. alkoolit apo drogës.

Ngjarje perimetry kinetike kërkon një instrument të veçantë të quajtur një rrethues. Bordit rrethues janë (hark), projektimi dhe kompjuter. Studimet kryer veç e veç për secilin sy, të dytë të mbuluar me fashë syri. Gjatë studimit të fushës vizuale rrethues pacienti ulet në frontin e njësisë kështu që është i përshtatshëm për të vendosur mjekër në një qëndrim të veçantë, syri duhet të hetohet pikë saktësisht të kundërt të mendimit të matur, e cila është e vendosur në qendër të perimetrit. Pacienti duhet pa u ndalur për të parë në këtë pikë. Mjeku është në anën e pajisjes dhe një lëviz ob'ektovv drejt qendrës përgjatë meridianet çdo 150 pacient duhet të shënojë momentin kur shikon në tag ende fiksatsionnuyu, të shohin pamjen e një objekti në lëvizje, një mjek me gradë kap në të cilit objekti ishte i ndotur dhe shënime të skemës speciale. Lëvizja e objektit duhet të vazhdojë direkt në etiketat e pamjes për të siguruar sigurinë e të gjithë meridian. Varësisht nga shkalla e objekteve të përdorura të diametra të ndryshme. Që nga mprehtësisë së lartë vizual duke përdorur diametër objekt prej 3 mm, me mprehtësi të ulët vizuale - 5,10 mm. Hulumtimi i kryer kryesisht në 8 meridianet, por rezultatet më të sakta mund të merret në studimin e 12 meridianet.

Në periferi të retinës nuk perceptimit të lehta, periferi ekstreme e perceptuar dritë vetëm të bardhë, dhe si ne shkojmë në qendër të ndjenja blu, të verdhë, të kuqe dhe të gjelbër. Në pjesën qendrore të retinës të gjitha ngjyrave të ndryshme. Kështu, në fushën e parë të çdo sy në një objekt të bardhë ka kufizimet e mëposhtme: jashtë (në tempull) - 900, nga jashtë - 700, up - 50-550, përballet nga brenda - 600 nga brenda (hundë) - 550, poshtë nga brenda - 500, poshtë - 65-700, fund jashtë - 900 variacione të lehta brenda 5-100. Fusha kërkimore e ngjyrave tjera të bëhet edhe si të bardhë, por me ngjyrë objektet, dhe pacienti nuk duhet të shënojë momentin kur ai vërejti një objekt lëviz, dhe momenti kur ai mund të telefononi ngjyra e saj. Shpesh ndodh që ndryshimet në fushat vizuale në asnjë të bardhë, me ngjyra të tjera mund të zbulojë ngushtim.

Të gjitha rezultatet doktori bën një formular të posaçëm në të cilin janë shënuar në fushën normale e parë për secilin sy. Të gjithë "rënë jashtë" zonave zashtryhovuvaty.

Skema normale në fushën e mendimit të marra në sy perymetryy majtë duke përdorur objekte të bardha dhe ngjyrë provë (linja e zezë tregon kufirin e fushës së mendimit, studiohet objekti bardhë testi shoi zhytur vendin e verbër).

Në kryerjen e rrethues kompjuter Pacienti gjithashtu fixes shikimin e tij në një etiketë të veçantë. Në pjesë të ndryshme të pajisjes në mënyrë të rastit me shpejtësi të ndryshueshme objekteve të fillojnë të shfaqen shkëlqim të ndryshme. Pasi pacienti sheh një objekt, ajo shtyn një buton i dedikuar për pajisjen. Pajisja jep rezultatet e anketës në të cilën mjeku vendos diagnozë të saktë.

Perimetry kompjuter

Kohëzgjatja e trajtimit varet nga pajisjen: 5 minuta në perimetrin e kompjuterit dhe 20 minuta hark dhe projektimit perimetrit.

Mos harroni ballë se shumë overhanging, shikimet thellë-set, ptosis, hundë të lartë, duke marrë nxitje në fushën e enëve të mëdha të gjakut pranë nervit optik, korrigjim i një cilësie të dobët, vizion shumë të ulët, si dhe ndërhyrje nga syze gota mund të simulojnë ndryshimet Fushat vizuale.

Komplikimet ekzaminim kjo metodë nuk ka.