Tomografia optike koherenca


Tomografia optike koherenca - një metodë e indeve të syve hulumtimit, e cila lejon in vivo për të marrë një imazh duke përdorur rrezatimin infra të kuqe në rezolucion të lartë hapësinor. Kjo metodë është më e saktë dhe lejon hetimin e indeve sy në nivelin mikroskopik, dhe kjo na lejon për të hetuar jo vetëm strukturën e morfologjike e indeve, por gjendjen e tij funksionale. Ajo është si një biopsi, por mungon çdo ndërhyrje në trup, dhe për këtë arsye nuk kanë ato kufizime që janë të biopsi e natyrshme. Edhe një avantazh është koherenca tomography optike shpejtësia e rezultatit: pacienti merr atë menjëherë pas studimit.


Metoda konsiston në matjen e kohës që duhet për të shfaqur një impuls të lehta nga indet hetuar. Pra, ju mund të merrni prerë pëlhurë tërthor jetës, dy-dimensionale dhe imazhe tre-dimensionale e saj.

Një kusht i domosdoshëm për transparencë optik tomography koherencën e mediave optike të syrit, dmth nuk dhëmbëza bruto corneal, nuk cataracts dhe opacities tejdukshëm.

Indikacionet:

1. Çdo patologji e zones qendrore të retinës (boshllëk, edemë, degjenerimit makular).

2. retinë Layering.
3. Glaukoma.
4. patologji të nervit optik.
5. Vëzhgimi Dinamik.

Contraindication

Kundërindikimet kjo metodë nuk ka, me përjashtim të sjelljes joadekuate të pacientit për shkak të drogës apo alkoolit. Ndonjëherë është shumë e vështirë për të aplikuar këtë metodë e hetimit në pacientët që vuajnë nga strabismus ose nistagmus.

Holding procedurat

Përgatitje të veçantë për këtë studim atje. Ndonjëherë është e nevojshme për të zgjeruar nxënësit e pacientit, i cili është arritur nga instalacioni i bie tropicamide ose tsyklopentolatu.

Pacienti ulet në pjesën e përparme të makinës, e vë mjekër e tij në një qëndrim të veçantë dhe të duket në etiketë propozuar atë.

Në këtë kohë mjeku duke përdorur pajisjen skanon strukturat e nevojshme të syrit. Pajisja jep një imazh të zezë dhe të bardhë të një prerje, por për strukturën e lehtë vizualizimi dendur pikturuar të kuqe. Tomograf bazës së të dhënave në bazë të pacientëve dhe në bazë të rezultateve të mëparshme kërkimore e pacientit është në gjendje të analizojë rezultatin, është në gjendje për të vlerësuar dinamikën e procesit ose të vlerësuar efektivitetin e trajtimit.

Për disa kohë pas procedurës mund të ndiheni të disa parehati në sy, ajo është gjithashtu e mundur marramendës.

Procedura merr një mesatare prej rreth 5 minuta.