Shfleto sytë dritë


Rishikimi një dritë transmetuar përdoret për të vlerësuar transparencën e sy të thellë mediave thyes - lente dhe i tejdukshëm, nëpërmjet Ophthalmoscope. Duke përdorur këtë metodë, mjeku mund të zbulojë e turbullirave të ndryshme në media optike të syrit, për të përcaktuar thellësinë e vendndodhjes së tyre, dhe për të vendosur shkallën e mobilitetit.

Indikacionet:


1. cataracts.
2. Shkatërrimi i tejdukshëm.
3. hemoragjia ne vitreusit.
4. Plagosje kokërdhok.
5. hipertensionit.
6. Diabeti.
7. dështimi kronik i veshkave.

Kundërindikimet kjo metodë nuk ka.

Përgatitja për ekzaminim

15 minuta para se të procedurës është e dëshirueshme për të zgjeruar nxënës. Për ta bërë këtë, në sytë futur 1% tropicamide PP apo 0.5% f tsyklopentolatu.

Rishikim

Hulumtimet e kryera në një dhomë të errët. Pacienti ulet në një karrige në anën e majtë të tij dhe një grup pak mbrapa llambë në mënyrë që fytyra e tij ishte në hije. Mjeku ulet përpara një pacient në një distancë prej rreth 30-40 cm dhe, duke përdorur pasqyrë Ophthalmoscope drejton rreze dritë mbi nxënësit e pacientit, dhe mjeku shikon në Ophthalmoscope vrimë. Por rishikimi është bërë mirë duke përdorur Ophthalmoscope elektrike. Drita bie brenda syrit dhe të reflektohet në choroid tij, kështu nxënësi glows kuqe. Nëse rruga e rrezet e dritës janë pengesa në formën e opacities transparente mediave, ata ndalojë këto rrezet dhe kundër shkëlqim të kuqe e mjekut nxënës do të shihni të ndryshme në madhësi dhe formë pika të zeza. Gjatë ekzaminimit mjeku menaxhuar pacientët duken të përsosin lokalizimin e trazim. Pacienti mund të përjetojnë disa parehati gjatë ekzaminimit nga dritë e ndritshme. Normalisht nuk ka turbullira nuk duhet të jetë.

Menjëherë pas procedurës, për disa kohë pacienti mund të shihni njolla të errëta. Sepse nxënësit Dilated parehati mundur të dritës, kështu që është e këshillueshme në këtë rast për të përdorur syze dielli; dhe ju nuk mund të merrni pas timonit për 2-3 orë para pas studimit.

Procedura merr një mesatare prej 5 minuta.