Sytë Biomicroscopy


Sytë Biomicroscopy - një metodë shqyrtimi i hollësishëm i syrit të mediave dhe të indeve të syve duke përdorur një pajisje të veçantë - një llambë çarë. Llambë çarë kombinon burim drite intensive dhe mikroskop që lejon

  • të kryejë një inspektim vizual të qepallave, konjuktiva.
  • Lejon të shqyrtojë strukturën e kornea, trashësinë e saj, për të identifikuar natyrën dhe vendndodhjen e ndryshimeve patologjike në të;
  • ju lejon për të shqyrtuar gjendjen e dhomës lagështi përparme (hapësirën ndërmjet kornea dhe irisit), për të përcaktuar thellësinë e dhomën e përparme; lejon një rishikim i hollësishëm i irisit;
  • ju lejon për të eksploruar strukturën e lente për të përcaktuar praninë dhe vendndodhjen e perde në thelbin e saj;
  • dhe me anë të kësaj metode mund të shqyrtojë gjysmën e përparme të masës së opacities tejdukshëm dhe gjeni gjakut apo pigment të ndryshme të depozitave në të.

Rreze Schelovidni dritë lejon të shqyrtojë strukturën e syrit si një prerje që e bën të mundur që të lokalizoni saktë procesin patologjike.


Indikacionet biomicroscopy:

1. Një patologji shekull (inflamacion i gjëndra qepallë apo shekuj, ënjtje, anomali të ndryshme, tumoret, trauma).
2. Sëmundjet e ndryshme conjunctival (inflamatore, alergjike, cysts, tumoret).
3. Patologjia e kornea dhe sclera (keratitit, distrofia corneal, sclerites, anomalitë e strukturës kornea dhe sclera).
4. iris patologji të ndryshme (sëmundje inflamatore, struktura e parregullt)
5. Plagosje për syrin.
6. Katarakti.
7. Glaukoma.
8. objekte Jashtme kornea (operacion heqjen).
9. sëmundje endokrine.

10. para dhe ekzaminimit postoperative.
11. Vlerësimi i efektivitetit të trajtimit.

Kundërindikimet biomicroscopy:

Sjellja e papërshtatshme pacienti (sëmundje e rëndë mendore, alkooli apo droga).

Holding procedurat

Çdo përgatitje të veçantë, kjo metodë nuk kërkon. Por në qoftë se rishikimi pritet të lente dhe i tejdukshëm, pra 15 minuta para se procedura është e nevojshme për të dalë për fëmijët nën 6 vjeç 0.5% të rriturit pp tropicamide 1% f tropicamide. Në sëmundjet inflamatore të lëndimeve kornese ose në kundërshtim me integritetin e saj është kryer flyuorestseina ngjyrosur zgjidhje apo një zgjidhje e Rose Bengal. Për ta bërë këtë, zgavër conjunctival varrosur ngjyrë, dhe pastaj i lau cilat pika sy, ndërsa bojë është larguar nga zonat e padëmtuar dhe zonat me njolla dëmtuar epitelit. Para operacionit, duke hequr shkrihet pa lidhje në sy futur zgjidhje lidocaine.

Anketa është kryer në një dhomë të errët. Llambë çarë është në tryezë, e cila ka një qëndrim të veçantë për kokë. Pacienti ulet në këtë tryezë dhe e vë mjekër e tij në furnizimin dhe ballin presion në mënyrë të vendosur kundër slats tërthor. Mjeku ulet në anën e pasme të makinës, përcakton pozicionin e kërkuar, ndriçimin, gjerësinë e rreze me anë të një mikroskop dhe është duke shqyrtuar. Duke përdorur lloje të ndryshme të ndriçimit, mjeku mund të zbulojë ndryshime minimale në indet e syrit. Një rreze e dritës mund të shtrihet në një gamë të plotë të ndriçimit të gjithë sipërfaqen e syrit ose të ngushtuar të çara gjobë. Gjatë kreu i inspektimit duhet të jetë fikse, keq në provim nuk është e ndaluar, por duhet të përpiqet të bëjë atë masë.

Kohëzgjatja e trajtimit biomicroscopy është një mesatare prej 10 minuta.

Procedura Komplikimet nuk ka, por reagimet e mundshme alergjike ndaj barnave të përdorura në përgatitjen për zbatimin e saj.