Anomali të shtyllës kurrizore


Napivhrebtsi (formë pykë-rruaza) - abnormalitetin e lindur në të cilat vetëm gjysma e zhvillim rruaza, duke çuar në lakim të shpinë.

Gjendja nuk është subjekt i trajtimit konservativ. Napivhrebtsi kërkojnë heqjen kirurgjikale të moshës 3-5 vjet; ajo shmang formimin e scoliosis. Nëse jo napivhrebtsi hequr, operacioni është e mundur si një adoleshent duke përdorur teknikën Kotrelya - Dyubusse - Lenka.

Shpinë segmentuar (rruaza bllokun jo të plotë), i formuar nga bashkimi i pjesshëm i disa pjesëve anësore të rruaza. Patologji çon në deformim të pashmangshme të shtyllës kurrizore, e cila mund të parandalojë operacionet implantimin c "rritje" struktura metalike para pubertetit. Corsets Trajtimi i paefektshëm.


Bllok rruaza të plotë zakonisht nuk çon në deformim të shtyllës kurrizore, por në moshën e rritur çon në degjenerative ndryshimet në disqe intervertebral ngjitur.

Ahondroplazyya stenozë kurrizore çon në zhvillimin e kanalit kurrizore, e cila shpesh kërkon korrigjim kirurgjik.

Edges Synostosis (edges damar) shpesh të çojë në zhvillimin e shëmtuar kurrizore, e cila nganjëherë kërkon heqjen synostosis ose korrigjimin kurrizore lakim.

Kyphosis lindur (sëmundje Sheyermana - Mau) është i lidhur me një rruaza pranë pykë në shpinë kraharorit, duke shkaktuar formimin e kyphosis vertebral. Sëmundja kërkon korrigjim kirurgjikale me sjellje të shprehur me praninë e kodrës.

Mbrapsht bifidobacteria (spina bifida) - Patologjia e shpinë, shpesh të shoqëruara me kurrizore predha hernie kurrizit që shpërthejnë për shkak të një rruaza defekt. Gjendja është e shoqëruar shpesh nga dysplasia (hypoplasia) të palcës kurrizore. Sëmundja ndodh për 3 - 4 javëve të zhvillimit të fetusit dhe është mbyllja jo i plotë i tubit nervor. Përveç kësaj, pjesa e hapur e rruaza të shtyllës kurrizore nuk janë formuar plotësisht.