Testi i gjakut për hormonet tiroide normë dhe patologjisë Transkript Analiza - tretë brez TSH


Përmbajtje
Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologji. Analiza Transkript.
Tiroide hormon stimulues
TSH tretë e Gjeneruar
Gjithsej T 4
Pa pagesë T4
T3 Total
Pa pagesë T3
Tyroksynzv'yazuyuchoho globulin
Antitrupat ndaj thyroglobulin
Antitrupat ndaj peroxidase tiroide
TG
Vlerësimi i statusit tiroide
Faqja 3 nga 12

TSH tretë e Gjeneruar


Ashtu si testi i mëparshëm, i projektuar për të përcaktuar TSH. Por në kontrast, është procedurë më e ndjeshme që lejon për të përcaktuar përqendrime shumë të ulëta të TSH me saktësi të lartë. mund të zbulojë format subklinike të sëmundjes, dhe një monitorim më vigjilent të terapisë.

   Ndjeshmëria provë Limit, përkufizohet si përqendrimi i dy devijime standarde nga zero mostër është përafërsisht e barabartë me 0,002 mkME / ml.
Testet e aplikimit TSH 3 brez ju lejon të:

 1. Jam optimist tkrapiyu gjerë. Shkalla e nevojshme e shtypjes është përcaktuar si një sëmundje të caktuar dhe gjendjes së pacientit. Në përgjithësi, për pacientët me kancer tiroide diferencuar është terapi agresive është përdorur për shkak të rrezikut të metastases. Shuarje ka sipërme kufi pranueshmërinë klinike - në një vlerë më poshtë 0,01mkME TSH / ml. Megjithatë, për pacientët që i nënshtrohen operacionit dhe pacientët me gunga beninje dhe shpërndarë trajtimit goiter regjim mund të jetë më pak agresive: niveli i TSH është mbajtur në rangun e 0,01- 0,4mkME / ml. Terapia duhet të jetë i balancuar me kujdes, duke siguruar shtypjen trebuemuyustepen dhe ustoronyaya potencialisht ndikim të rrezikshëm të hyperthyroidism iatrogjenike në zemër dhe të mëlçisë, dhe nuk provatsirovat zhvillimin e osteoporozës.

  2. Kryerja e një diagnozë diferenciale e pacientëve me netireoidnyh superhiper-tireoza dhe sëmundjeve të vështira në të cilën terapi intensive drogës që shkakton shtypjen e TSH të 0,01mkME / ml. Studimet kanë treguar se vetëm 24% e pacientëve të hospitalizuar me TSH testet henneratsii dytë tregoi vlerat më poshtë kufijve funksionale janë zbuluar sëmundje tiroide. Ajo u gjet se superhipertireozom ubolnyh 0,01mkME TSH / ml dhe poshtë, dhe në pacientët me sëmundje netireoidnyh nga 0,09 për 0,150mkME / ml.

 3. Përcaktimi i përqëndrime shumë të ulëta të TSH ndërsa optimizuar terapi hormonzamestitelnoy
 4. Përcaktimi i statusit nënnormalë tiroide.