Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologjisë teste Transkript - tiroide stimuluese hormon


Përmbajtje
Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologji. Analiza Transkript.
Tiroide hormon stimulues
TSH tretë e Gjeneruar
Gjithsej T 4
Pa pagesë T4
T3 Total
Pa pagesë T3
Tyroksynzv'yazuyuchoho globulin
Antitrupat ndaj thyroglobulin
Antitrupat ndaj peroxidase tiroide
TG
Vlerësimi i statusit tiroide
Faqja 2 prej 12

Tiroide hormon stimulues


Hormon tiroide stimuluese (TSH) - është një hormon i cili e hipofizës, duke vepruar në gjëndrën tiroide, luan një rol të madh në sigurimin e qarkullimin normal të yodtyroniniv, T3 dhe T4. Niveli i TSH është i kontrolluar nga hormon hypothalamic TRH (tyreotropyn - liruar hormon) dhe është në përpjesëtim me përqendrimin e T3.

Në hypothyroidism primar, si prodhim të reduktuar të hormoneve tiroide, TSH zakonisht mbahen të lartë. Nga ana tjetër, hypothyroidism mesme apo terciar, ku prodhimi i hormoneve tiroide rënie për shkak të mosfunksionim të hipofizës dhe hypothalamus, niveli i TSH është zakonisht i ulët. Në hyperthyroidism TSH zakonisht të ulëta (rastet hyperthyroidism mesme janë tepër të rralla).
Indikacionet:

  • Testi kryesor për diagnozën diferenciale të patologjisë tiroide
  • monitorimin përshtatshmërinë e terapi zëvendësimi të hormoneve.

Vlera e parashikuar:

Statusi Euthyroid: 0,4-4 mkME / ml
Statusi Hyperthyroidal 0.01 mkME / ml

Kur një Vlerat TSH variojnë nga 0,01 mkME / ml për 0.4 mkME / ml duhet të ri-matur në të ardhmen, pasi ato mund të tregojnë hyperthyroidism ose kufirin, ose të jetë rezultat i sëmundjeve të rënda nuk kanë të bëjnë me gjëndrën tiroide, ose të jetë rezultat i agresive terapi të drogës.
Statusi hypothyroid: 7,1-75 mkME / ml, me një vlerë mesatare prej 69 mkME / ml.
Ajo duhet të mbahet mend se hyperthyroidism dhe hypothyroidism mund të ketë shkallë të ndryshme të ashpërsisë. Kjo do të thotë se jo të gjithë pacientët me këto sëmundje TSH duhet të shkojë përtej vlerave euthyroid. Nga ana tjetër, nivelet e TSH përtej vlerave euthyroid në faza shumë të hershme të kancerit tiroide, kur sëmundja është ende në fazat subklinike dhe nivelet e hormoneve tiroide ruajtura në varg euthyroid.

Shkon Refrensnye për kategori të ndryshme të pacientëve (mkME / ml):

Pacientët -diapazon mesatare 95%
shtatzënë 0,2-3,5 1.1

 

Age Djem Vajza  95% 95% N N
1-7 d. 2-28 5.5 1,8-12 5.2
8-15 d. 2,3-12,2 3.6 1,7-12,6 3.3
1-3 litra. 0,5-2,1 1.3 0,6-2,2 1.1
4-6 litra. 0,9-4,2 1.9 0,7-3,0 1.4
7-8 litra. 0,9-3,5 2.1 0,5-6,0 1.9
9-10 litra. 0,9-6,2 2.6 1,2-5,6 2.5
11 l. 0,6-3,7 2.1 0,4-2,9 1.7
12 l. 1,0-4,6 2.3 1,1-4,2 1.9
13 l. 0,9-3,7 1.7 1,0-3,8 2.6
14 l. 1,15-3,8 1.9 0,8-4,3 1.9
15 litra. 0,67-2,6 1.5 0,5-2,9 1.0
16 l. 0,81-3,4 1.6 0,5-3,7 1.5
17 l. 0,9-3,0 1.6 0,6-3,6 1.5
18-19l. 0,9-3,1 1.7 0,9-4,6 1.6

Arsyet për uljen e besueshmërisë së rezultatit:

Vlerat zmadhim:
1. Kohët e fundit terapi korrigjim me hormoneve tiroide (TSH rritur, sv.T4 normale);
2. Mungesa e terapisë hormoneve tiroide (TSH rritur, sv.T4 normale);
3. Rezistenca totale të hormoneve tiroide (TSH rritur, sv.T4 rritur, eutieroz klinik);
4. netireoidnyh patologji të rënda, duke përfshirë fizike dhe mendore sëmundje - pacient sindromi eutirioidnoho (TSH ngritur, Shën T4 është i lartë apo normale, Shën T3 reduktuar ose normale);
5. marrjes amiodarone, benzerazida, klomyfena, halopiredola, jod, litium, metimazol, phenothiazines, propiltiouratsila, doza të mëdha propra-nolola, TSH, jod-që përmban mjete radiografike;

6. Dështimi nekompensyrovannaya kryesor i veshkave (TSH ngritur, Shën T4 është i lartë apo normale, Shën T3 reduktuar ose normale);
7. Përdorimi i morfinë;
Tensionit 8. nervnopsyhycheskoye;
9. marrë analize 20-2 orë.

Nën-raportimit vlerat:
1. terapi tepërt të hormoneve tiroide (TSH ulur, niveli i Shën T4 është normale);
2. Administrimi i barnave që përmbajnë T3 (TSH ulur, ST4 normale);
3. artifitsialnoy samopryznachennya vsledsvyy T4 hyperthyroidism (TSH rënë, Shën T4 rritur, Saint T3 është ulur.);

4. për 4-6 javë pas arritjes gjendjen euthyroid në trajtimin e hyperthyroidism;
5. terapi samatotropinom, bromkreptinom, karbamze-pinom, tsiprogeptadin, dopamine, heparin (v / v) levadopa, meterholinom, mesilat;
6. nivele të larta të kortizolit.

Limit:
Testi IMMULITE shpejtë TSH nuk është projektuar për të studiuar shqyrtimit neonatale të gjakut për të sapolindur.
Njësitë:
Vlerat TSH shprehura në njësi mikro ndërkombëtare për ml (mkME / ml) sipas Përgatitjen Dytë Ndërkombëtar Referenca e TSH për numrin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë Radioimmunoassay 80/558 [IRP 2 80/558].