Testi i gjakut për hormonet tiroide normë dhe analizat patologji Shpjegimi - Rezultate shekullit tiroide


Përmbajtje
Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologji. Analiza Transkript.
Tiroide hormon stimulues
TSH tretë e Gjeneruar
Gjithsej T 4
Pa pagesë T4
T3 Total
Pa pagesë T3
Tyroksynzv'yazuyuchoho globulin
Antitrupat ndaj thyroglobulin
Antitrupat ndaj peroxidase tiroide
TG
Vlerësimi i statusit tiroide
Page 12 of 12

Shtojca 1

Shkaqet më të shpeshta të dallimeve të përcaktojë rezultatet e TSH dhe T4 të lirë me një foto klinike:

• Terapia e tepërt me hormoneve tiroide (TSH ulur, niveli i lirë T4 janë normale)


• Kohët e fundit terapi korrigjim me hormoneve tiroide (TSH në rritje, ST4 normale)

• Duke marrë medikamente që përmbajnë T3 (TSH ulur, ST4 normale)

• Terapia pamjaftueshëm me hormoneve tiroide (TSH rritur, ST4 normale)

• patologji Vnetireoidnaya

• Duke marrë droga ndikojnë në statusin tiroide (glukokortikoideve, dopamine, etj).

• rezistenca totale të hormoneve tiroide (TSH u rrit, u rrit ST4, eutieroz klinik)

• TSH-secreting tumoret (TSH rrit, u rrit ST4, hyperthyroidism klinik)

Shtojca 2

Vlerësim gjithëpërfshirës të statusit tiroide

Sëmundjeve / sostoyanieTTH

svT4

T4

T3

IST *

A / tTPO

A / T t / h

Eutireoz

N

N

N

N

N

 

 

Subklinich. mëson. Hypothyroidism

­

N

N

N

N

+

+

Hypothyroidism Primar (Tireoi-CIO Hashimoto, neonat .. hypothyroidism)

­

?

?

?

?

+

+

Hypothyroidism mesëm

?

?

 

 

 

 

 

Subklinich. perv.hipertireoz

?

N

N

N

N

+

 

Hyperthyroidism Primar (TSH-pavarur tirotoksikozë, difuzionit. Goiter toksike, adenoma, etj).

?

­

­

­

­

+

+

Hyperthyroidism mesëm

(Tireotropinoma, p m-rezistenca ndaj hormoneve tiroide)

­

­

 

 

 

 

 

Barrë (Rritja e TSG) N

N

­

­

N

+

 

Reduktimi i TSG

N

N

?

?

N

 

 

T3-toksikoz

?

N /

?

N /?

­

N /?

 

 

Thyroiditis akute Hypo- rastit ose hyperthyroidism  
Sindromi Euthyroid sëmurë

?

N / ­

 

?

 

 

 

* Indeksi pagesë thyroxine

+ A / T mund të zbulohen

Përdorin metoda shtesë për diagnostikimin dhe trajtimin e simptomave që lidhen mëtejshëm. Këto metoda përfshijnë: elektrokardiogramë (përcaktimin e zemrës), ultratinguj (për të zbuluar praninë ose mungesën e tumoreve në formën e nodules në gjëndrën tiroide), përkufizimi i reflekseve pjezë (për të përcaktuar reflekset përgjigje, të tilla si gju), dhe metoda të tjera. Në varësi të simptomave.