Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologjisë teste Shpjegim - T3 Total


Përmbajtje
Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologji. Analiza Transkript.
Tiroide hormon stimulues
TSH tretë e Gjeneruar
Gjithsej T 4
Pa pagesë T4
T3 Total
Pa pagesë T3
Tyroksynzv'yazuyuchoho globulin
Antitrupat ndaj thyroglobulin
Antitrupat ndaj peroxidase tiroide
TG
Vlerësimi i statusit tiroide
Faqja 6 nga 12

T3 Total


Në kushte normale fiziologjike, T3 është rreth 5% e hormoneve tiroide në serum. Megjithëse përqendrimi T3 ulët se përqendrimit të qarkullojnë T4, ajo ka një aktivitet të lartë metabolike, xhiro më të shpejtë dhe shpërndarjen volum të lartë. Vini re se në disa raste e hyperthyroidism parregull përqëndrime të larta të T3 luajnë një rol të rëndësishëm sesa T4, T3 e rrit rëndësinë e matjes. Përveç kësaj, përkufizimi i T3 është një element i rëndësishëm në pacientët monitorimin e vëzhgimit me hypothyroidism marrjen sodium liotironin terapi. Ndryshe nga testi "T3 Depërtimi"Kush vlerëson mbushje e proteinave që lidhin hormoneve tiroide, testi i përgjithshëm T3 fakt mat nivelin e qarkullojnë triiodothyronine. Shumë Raporti vë në dukje se ka një ndryshim të dukshëm në nivelin e T3 në njerëzit me eutireoza dhe hyperthyroidism, por dallimet në mes hypothyroidism dhe eutireoza më pak të dallueshme.

Shumë faktorë nuk kanë të bëjnë me gjëndrën tiroide, mund të shkaktojë vlerat jonormale T3. Prandaj, vlera e T3 totale nuk duhet të përdoret nga vetë për të vendosur statusin tiroide e individit. Në vlerësimin e rezultateve të analizës duhet të konsiderohen përmbajtje në TZH serum T4, TSH, dhe të dhëna të tjera klinike.

Indikacionet:

• Diagnoza dhe vlerësimi i ashpërsisë së hyperthyroidism, T3-osobbenno hipertoksykoz

• Trajtimi Monitorimi i hyperthyroidism

Vlera e parashikuar:

Vlerat normale janë konsideruar brenda 1,3-2,7 nmol / l (82-179 ng / dl).

Shkon Refrensnye për kategori të ndryshme të pacientëve (nmol / l):

Pacientët -diapazon mesatare 95%
Shtatzënë

 

1tr. 1,9-4,7

2.7

2,3tr. 2,3-5,6

3.6

 

Age Djem Vajza  95% 95% N N
1-7 d.

3,2-8,9

6.8

3,7-8,2

7.2

8-15 d.

1,5-5,8

2.6

1,3-5,7

3.6

1-3 litra.

1,94-3,9

2.8

2,1-3,3

3.7

4-6 litra.

1,7-3,6

3.0

2,3-4,0

2.8

7-8 litra.

1,9-3,99

3.1

2,2-4,1

3.1

9-10 litra.

1,75-3,3

2.5

1,7-3,1

2.5

11 l.

2,2-3,4

2.7

2,0-3,9

2.8

12 l.

2,14-3,6

3.0

2,2-3,4

2.9

13 l.

2,1-4,0

2.5

2,0-3,7

2.7

14 l.

1,97-3,4

2.6

1,8-3,3

2.3

15 litra.

1,72-3,4

2.7

1,6-3,0

2.3

16 l.

1,8-3,4

2.5

1,6-3,1

2.4

17 l.

1,2-2,5

1.9

1,2-2,9

1.9

18-19l.

1,8-2,3

1.9

0,8-2,1

1.5

Arsyet për uljen e besueshmërisë së rezultatit:

Vlerat zmadhim:

Një. Rritja TSG:

• shtatzënisë,

• Porfiria akute përhershme,

• albuminosis,

• marrja terapi estrogjenit,

• përdorimi i kontraceptivëve oral,

• tamoxifen,

• akute dhe hepatitit kronik,

• infeksionit me HIV.

B. Heroinës Pritja dhe amfetaminës.

. Amiodarone pritjes, D-T4, dynoprost tromethamine, metado-në, terbutaline.

Nën-raportimit vlerat:

Një. Reduktimi i TSG:

• sëmundje e veshkave, melcise, traktit gastrointestinal;

• acromegaly;

• hypoproteinemia;

• TSG kongjenitale mangësi;

• marrja e androgen, testosterone, steroid anabolik apo kafeinë;

• Përdorimi i kafe para analizave;

• patologji të rënda somatike.

B. Gëlltitja konkuruese lidhin TSG:

dyfenilhidantoyin (diphenine), doza të larta të salicylates, doza të mëdha liotironina.

. Zvogëlimi i T3 aktuale:

1. netireoidnyh patologji të rënda, duke përfshirë fizike dhe mendore sëmundje - pacient sindromi eutirioidnoho (. TSH ngritur, Shën T4 rritur, Saint T3 reduktuar ose normale);

2. amiodarone marrjes, doza të mëdha të propranololi, mjete radiografike yrlsoderzhaschih (TSH ngritur, Shën Elevated T4, T3 normale ose ulur);

3. pamjaftueshmëri nekompensyrovannaya kryesor i veshkave (TSH rritur, sv.T4 ngritur, ulur ose T3 normale);

4. artifitsialnoy samopryznachennya shkak T4 hyperthyroidism (TSH rënë, T4 pa rritur, ulur T3);

5. uria;

6. Nivelet T3 20% më e ulët në verë;

7. hemoliza theksuar (reduktim prej 10-19%).

8. Duke amiodarone mjekësi, androgens asparhinazy, Danazol, dexamethasone, Isotretinoin, jod, jod përmbajnë mjete radio-opak litium karbamzepina, propranololi (hyperthyroidism), propiltiouratsila, derivateve kumarin, salicilatet, phenytoin, Cimetidinës;

9. disalbuminemicheskaya hipertiroksinemiya familjes (TSH normale T4, ngritur, T3 ulur).

Njësitë:

Vlerat janë shprehur si nanomolyah totale T3 për litër (nmol / l). Koeficienti për përkthim në nanograms për decilitër (ng / dl) - 64.9: nmol / l x 64.9 - ng / dl