Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologjisë teste Shpjegimi - Gjithsej T 4


Përmbajtje
Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologji. Analiza Transkript.
Tiroide hormon stimulues
TSH tretë e Gjeneruar
Gjithsej T 4
Pa pagesë T4
T3 Total
Pa pagesë T3
Tyroksynzv'yazuyuchoho globulin
Antitrupat ndaj thyroglobulin
Antitrupat ndaj peroxidase tiroide
TG
Vlerësimi i statusit tiroide
Faqja 4 nga 12

Gjithsej T 4


Thyroxine (T4), hormon kryesor tiroide, normalisht qarkullon në një sasi prej rreth 58-161 nmol / l (4,5-12,5 mg / dl), shumica e saj është i detyruar për të transportuar proteina, kryesisht TSG, gjendjen. Në sfondin e niveleve normale të proteinave që lidhin hormoneve tiroide, hyperthyroidism karakterizohet nga lartë dhe hypothyroidism - nivele të reduktuar të qarkullojnë T4. Megjithatë, në pacientët me nivele jonormale e proteinave që lidhin hormoneve tiroide, paralelizëm të tillë ndërmjet përqendrimit të T4 përgjithshëm dhe statusit tiroide përjashtuar.

Që nga niveli i T4 përgjithshëm është shpesh përtej normë në njerëzit me status euthyroid ose mund të jetë në kundërshtim me normale tiroide dëshiruar rating nivel të qarkullojnë TSG, për shembull, duke analizuar T3 aspirator. Nëse ju shkelë vlerat funksioni i tiroides gjithsej T4 dhe T3 Depërtimi do të devijojnë nga normale në një drejtim, ndërsa ndryshimet e TSG në pacientët me status euthyroid ata do të devijojnë nga norma në drejtime të kundërta. Produkti i T4 dhe T3 Depërtimi, ndarë nga 100, i njohur si indeksin e thyroxine lirë (Pa Thyroxine Indeksi FT4I).

Indikacionet:

 • Vlerësimi i statusit tiroide
 • Terapi Monitorimi

Vlera e parashikuar:
Vlerat normale janë konsideruar brenda 58-161 nmol / l (4,5-12,5 mg / dL) për të rriturit.

Shkon Refrensnye për kategori të ndryshme të pacientëve (nmol / l):

Pacientët -diapazon mesatare 95%
Shtatzënë 1tr. 100-209 148
  2,3tr 117-236 161

 

Age Djem Vajza  95% 95% N N
1-7 d. 99-785 203 62-862 243
8-15 d. 270-849 528 175-1068 489
1-3 litra. 62-136 97 124
4-6 litra. 80-151 118 100-162 124
7-8 litra. 81-180 129 98-160 131
9-10 litra. 61-201 125 75-184 115
11 l. 81-143 118 80-161 111
12 l. 93-140 113 84-116 98
13 l. 66-131 103 67-122 100
14 l. 80-124 102 88-143 111
15 litra. 66-127 97 73-122 94
16 l. 71-124 95 76-116 95
17 l. 59-126 84 80-112 94
18-19l. 61-118 90 62-116 93

Arsyet për uljen e besueshmërisë së rezultatit:

 Vlerat zmadhim:
1. Rritja e TSG:

 • barrë
 • Porfiria akute përhershme
 • albuminosis
 • Rritja Trashëgimia TSG (disalbumiemicheskaya familja hipertiroksinemiya) - TSH rritur, Saint. T4 rritur apo normale, St. T3 ulët apo normale
 • marrin terapi estrogjenit
 • kontraceptive oral
 • hepatit akut (për 4 javë)
 • Infeksioni HIV
 • Tamoxifen

2. Hyperbilirubinemia
3. Trashje
4. Rritja e rastit brenda 3-4 orësh pas marrjes së thyroxine pilulë
5. Pranimi i amiodarone dhe jodit që përmban agjentë radiocontrast (TSH ngritur, Shën T4 është i lartë apo normale, Shën T3 reduktuar ose normale).

6. pranimin e heparinit (v / v), tromethamine dynoprost, levarterinola, metadon, propranololi, hormonet tiroide, TSH, tyreoliberynom.
7. Pranimi i heroinës dhe amfetaminës.

Nën-raportimit vlerat:

Reduktimi i TSG:
Sëmundje 1. veshkave, melcise, traktit gastrointestinal;
2. acromegaly,
3. hypoproteinemia,
4. TSG kongjenitale mangësi,
5. Metoda e androgens, testosterone, caffeine ose steroid anabolik
6. Përdorimi i kafe para analize
7. patologji të rënda somatike

Gëlltitja konkuruese lidhin TSG:
1. dyfenilhidantoyin (diphenine)

2. doza të larta të salicylates,
3. doza të larta liotironina
Reduktuar T4:
1. agjërimi
2. Ushtrimi
3. Duke aminoglutethimide mjekësi, amynosalytsylovaya asparahynaza acid androgen, aspirina, acid Valproik, Danazol, isotretinoin, jodur kalium, klofybrata, kobalt, kortikosteroidet, corticotropin, litium, metamozola, mitotan, oksi-fenbutazona, penicilinë, fenylbutazona, fenoti- azynov, propiltiouratsila, Reserpine, rifampicin, samatotropin, sulfonamides, triiodothyronine, fenylbutazona, phenytoin, furosemide, Ethionamidum holestir-amine. 

Limit:
1. Shumë faktorë fiziologjike, farmakologjike, patologjike dhe gjenetike ndikojnë interpretimin e testit rezulton Total T4.
2. Mbi 20% e pacientëve të sëmurë kritike pa sëmundje tiroide kanë nivele të ulëta të T4.

Njësitë e matjes:
Vlerat T4 shprehur në nanomolyah për litër (nmol / l).
Koeficienti për përkthim në mikrogram për decilitër (mcg / dl) - 0,077: mg / dl x 0,077- nmol / L