Testi i gjakut për hormonet tiroide normë dhe analizat patologji Transkript - antitrupat tiroide


Përmbajtje
Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologji. Analiza Transkript.
Tiroide hormon stimulues
TSH tretë e Gjeneruar
Gjithsej T 4
Pa pagesë T4
T3 Total
Pa pagesë T3
Tyroksynzv'yazuyuchoho globulin
Antitrupat ndaj thyroglobulin
Antitrupat ndaj peroxidase tiroide
TG
Vlerësimi i statusit tiroide
Faqe 10 nga 12

Antitrupat ndaj peroxidase tiroide


Antitrupat ndaj autoantibodies peroksidazë tiroide që të ketë këtë enzimë. Enzimë peroxidase katalizon tyreoydnaya procesin e jodizuar tyreohlobulyne tyrosine në biosintezën e T3 dhe T4. Deri kohët e fundit, këto janë quajtur antitrupat Antymikrosomalni (AMA) për shkak se ata kanë kontaktuar mykrosomalnoy pjesë tyreotsytov. Studimet e fundit kanë vendosur që TPO është microsomes kryesore përbërëse antigjenike.

Sëmundje autoimune tiroide është një faktor madhor hypothyroidism dhe hyperthyroidism dhe zakonisht zhvillohet në njerëz të predispozuar gjenetikisht. Kështu, matja e qarkullojnë antitrupa antithyroid është një shënues për predispozicion gjenetik. Prania e antitrupave ndaj TPO dhe TSH ngritur për të parashikuar zhvillimin e hypothyroidism në të ardhmen.

Sëmundjet mëdha tiroide autoimune janë thyroiditis Hashimoto dhe sëmundjes Graves '. Në pothuajse të gjitha rastet e sëmundjes Hashimoto dhe sëmundjeve të shumtën e rasteve varret ', ngritur antitrupa TPO. Nivelet e larta të antitrupave të TPO kombinuar me manifestimet klinike të hypothyroidism është diagnoza sëmundje Hashimoto është konfirmuar.

Vlera e parashikuar:

Nivele normale për shumicën e pacientëve kanë vlera më pak se 35 IU / ml. Vlerat Digital barabartë ose kalon 35 IU / ml, tregoj nivele të larta TPO antitrupat në serum, ndërsa rezultatet poshtë 35 IU / ml që do të thotë se niveli i antitrupave TPO në serum është normale. Megjithatë, për shkak të ndryshueshmërisë individuale, kur njeriu e mundshme nuk ka shenja të kancerit tiroide janë shënuar vazhdimisht vlerat e sipër 35 IU / ml.

Kufizimet:

Për qëllime diagnostike, rezultatet e testit të antitrupave deri TPO duhet të përdoret në lidhje me të dhënat e tjera laboratorike, paraqitja e mjekut të përgjithshëm klinik dhe informacione të tjera përkatëse. Në përqëndrime të ulëta, autoantibodies mund të ndodhë në 10% të njerëzve të shëndetshëm dhe pacientët me sëmundje nuk tiroide të lidhura, të tilla si sëmundjet inflamatore reumatike.

Njësitë:

Vlera e antitrupave ndaj TPO shprehur në njësi ndërkombëtare në mylylytrov (IU / ml).