Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologjisë teste Transkript - antitrupa tireohlobu


Përmbajtje
Testi i gjakut për hormoneve tiroide normë dhe patologji. Analiza Transkript.
Tiroide hormon stimulues
TSH tretë e Gjeneruar
Gjithsej T 4
Pa pagesë T4
T3 Total
Pa pagesë T3
Tyroksynzv'yazuyuchoho globulin
Antitrupat ndaj thyroglobulin
Antitrupat ndaj peroxidase tiroide
TG
Vlerësimi i statusit tiroide
Faqe 9 nga 12

Antitrupat ndaj thyroglobulin


TG - glikoproteinike me një peshë molekulare prej 660,000 Daltone, i perbere nga dy nënnjësi, prodhuar vetëm gjëndrës tiroide. Kjo është një komponent i rëndësishëm i colloid tiroide dhe është i pranishëm në serum e njerëzve të shëndoshë. Autoantibodies të thyroglobulin (TG antitrupa për të) duke përdorur imuno ndjeshme të përcaktuara në përqëndrime të ulëta në serum të 4-27% të njerëzve të shëndetshëm; në përqëndrime të larta të përcaktuara në 51% të pacientëve me sëmundje Graves dhe 97% - me thyroiditis Hashimoto-së dhe në 15 - 30% e pacientëve me tumor të diferencuar tiroide. Matja antitrupa për TG ka kohë që janë përdorur në lidhje me përcaktimin e antitrupave ndaj peroxidase tiroide (TPO antitrupave për të) ndihmon në diagnostikimin e sëmundjeve autoimune tiroide. Është e mundshme që analiza e antitrupave ndaj TPO si testi kryesor në sëmundjet autoimune tiroide do të zëvendësojë një kombinim të antitrupave për TG / AT për TPO për shkak të antitrupave të larta të testit ndjeshmëri ndaj TPO në sëmundje Graves dhe thyroiditis Hashimoto-së.

Është e dobishme për të matur presionin e gjakut në të gjitha serum TG, të cilat do të hulumtohen në thyroglobulin. Si autoantibodies të thyroglobulin mund të ndërhyjë edhe në immunoanaliz bazuar në konkurruese të detyrueshme dhe në analizën thyroglobulin immunometricheskie, të gjithë pacientët duhet të kryejnë immunoanaliz ndjeshme për antitrupa të thyroglobulin për të përjashtuar ndikimin e tyre. Analiza për TG në rast të një antitrupave pacientit për thyroglobulin nuk duhet të konsiderohet.

Matja antitrupa për TG gjithashtu mund të japin informacion të dobishëm paralajmërues në pacientët e ekspozuar ndaj trajtimit operacional tumor tiroide diferencuar. Nëse pacienti ka pasur antitrupa për TG presionit postoperative gjakut të mbetet në serum konstante TG ose rritje në vazhdimësinë ose progresion të tumorit, ndërsa pacientët e njohur pas një vëzhgimi të gjatë pothuajse të shëruar, nivelet e antitrupave ndaj TG në përgjithësi zvogëluar.

Vlera e parashikuar:

Vlerat normale janë konsideruar jo më shumë se 40 IU / ml

Ngritja antitrupa të thyroglobulin vërejtur në:

  1. Sëmundje Graves (në 51% të pacientëve)
  2. Tiroidet e Hashimototit (97%)
  3. tumor tiroide diferencuar (15 - 30%)
  4. miksideme idiopatike (95%)
  5. anemi pernytsyoznoy (20% në titri ulët)
  6. subakut thyroiditis Querviain (titri i ulët)
  7. sëmundje të tjera autoimune dhe çrregullime kromozomale (sindromi Turner, sindroma Down) -nevelyke rritet.

Limit:

Në mënyrë që rezultatet e testimit diagnostik Anti - TG Ab duhet të përdoret në lidhje me rezultatet e testeve të tjera, paraqitjes klinike të plotë të informacionit përkatës mjekësor dhe të tjera. Përqendrimet e ulëta të autoantibodies të thyroglobulin përcaktuar në 10% të njerëzve të shëndetshëm dhe në pacientët pa sëmundje tiroide, të tilla si sëmundjet inflamatore reumatike.

Njësitë:

Vlera e antitrupave ndaj TG shprehur në njësi ndërkombëtare në mylylytrov (IU / ml).