Analiza e gungë fekal baktereve


Bakteret nuk janë vetëm patogjenë rrezikshme sëmundje kërcënuese, disa prej të cilave janë të nevojshme për njeriun normal të jetës. Shumë baktere banojnë lëkurën tonë, mukozës së gojës, hundës, zorrët, vaginë. Çdo rajon ka një microflora e saj të veçantë karakteristike - specie që caktuara dhe përbërjen sasiore e baktereve. Bakteret më i populluar trupi - zorrë të mëdha. Vlera e microflora zorrëve në jetën e trupit të njeriut overemphasized.

Funksionet e microflora normale zorrëve:


Pjesëmarrja në tretje të ushqimit

Mbrojtja kundër kolonizimit të organizmave organizëm presë huaj
Detoxification: bakteret normale që banojnë zorrës së trashë, të aftë për konvertimin e produkteve toksike si të sigurta për substancat trupit të njeriut dhe për të përshpejtuar tërheqjen e tyre
Vitamina të arsimit, veçanërisht grupi B. Përveç kësaj, bakteret normale zorrëve kontribuojnë në thithjen e shumë vitamina dhe ushqyesve
Një faktor i rëndësishëm në ruajtjen e imunitetit

Kjo mund të çojë në përçarje të microflora normale zorrëve:

Sëmundje e sistemit të tretjes: gastrit, ulcera gastrike, ulcera duodenale, duodenitis, koliti

Infeksionet akute të zorrëve dhe infestations hlystyani: salmonellozave, dizenteri, yersiniosis, giardiasis, amoebiasis dhe të tjerët.
Sëmundjeve të tjera infektive
Trajtim të zgjatur antibiotik
Kequshqyerja në kundërshtim me lëvizshmëri të zorrëve, rrit proceset septike
Dysmotility zorrë - kapsllëk, diarre
Foshnjat gungë shpesh ndodh në rast të lidhjes në fund të gjirit dhe të ushqyerit artificial.
Duhet të kuptohet se dysbiosis zorrëve - absolutisht në të gjitha rastet është kusht i njëkohshëm ose rezultat i ndonjë sëmundje themelor.

Manifestimet e dysbiosis:

Shkelja e tretjes dhe lëvizshmëri të zorrëve, i cili manifestohet kapsllëk dhe / ose diarre, gazit rritur (fryrje), parehati të barkut
Reaksionet alergjike, dermatit atopik, shpesh për shkak të shkeljes së detoxification dhe largimin e substancave të dëmshme, të cilat shpesh mund të shërbejnë si alergeneve të fuqishme për njerëzit
Hypovitaminosis
Reduktuar imunitetin

Diagnoza dysbiosis:

Analiza e baktereve fekal rritje e jashtëzakonshme është përcaktimi i llojeve dhe përbërjen sasiore të microflora zorrëve, shteti i të cilit është thelbësore për funksionimin normal të gjithë organizmit. Rreth 90% e baktereve normale miqësore bifidobacteria zorrëve dhe lactobacilli up. Pjesa e mbetur prej 10% janë Bacteroides, peptokokky, Stafilokoket, streptokokeve, clostridia, eubacteria, kërpudhave maja, enterobakterie kushtëzuar patogjene dhe E. coli. Për çdo specie të baktereve janë të lejuara standardet sasiore. Ky test është e rëndësishme për të përcaktuar praninë dhe sasinë e florës normale të zorrëve patogjene, si dhe prania ose mungesa e patogjene (ata që shkaktojnë sëmundje) mikroorganizmave. Dysbacteriosis-kjo është çekuilibër mes tyre.

Dysbacteriosis është për të zvogëluar numrin e baktereve normale dhe, për këtë arsye, të rritur përmbajtjen e baktereve të tjera që jetojnë në zorrët apo shfaqjen e llojeve të huaja të baktereve apo kërpudhave.

Në studim nuk mund të dërgohet fron pas qirinj administratës klizmë, duke marrë vaj pluhur dhe vazelinë, hekuri (anemi), bismut (përgatitjet "Vykalyn", "Vikayir" et al.), Barium (ekzaminim X-ray), substanca për t'u ngjyrosur me pronat . Pjellë nuk duhet të përmbajnë papastërti, për shembull - urinë.

Cal dysbiosis duhet të marrë antibiotikë para ose të paktën 12 orë pas tërheqjes së tyre, dhe 3-4 javë pas përfundimit të eubiotics dhe fitimeve. Për 3-4 ditë para studimit eliminuar të gjitha laxatives, dhe çdo suppositories zorrës së trashë, nuk mund të mbledhë feçe marra pas klizmë. Feces mbledhur në enë e disponueshme që ka lëshuar më parë në laborator. Nuk lejohet për të goditur një enë e urinës. Enë duhet gjithmonë të jenë të mbyllura fort. Në analiza laboratorike duhet të dorëzohet brenda 3 orëve, ndërsa kjo është e dëshirueshme për të mbajtur në të ftohtë.

Analiza është kryer brenda 7-10 ditëve të punës.

Hold interpretimin e analizës dhe më tej trajtimin mund të jetë një mjek.

Kur caktoi bakteret fekal gungë:

Sapolindur, nëna e të cilit vuan nga vaginitis bakteriale apo mastitë
Sapolindur me qëndrim të zgjatur në spital, e cila në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun e kolonizimit zorrëve nga mikrobet patogjene huaj
Foshnjat dhe fëmijët në një moshë të re: të ushqyerit e hershme artificiale, çrregullime pesimist, infeksionet e shpeshta akute respiratore virale, rakit, anemi, kequshqyerja, ndryshime në statusin mental të dermatit alergjik të fëmijëve.

Të gjithë fëmijët shpesh e sëmurë që vuajnë nga reaksione alergjike
Pas infeksionit akut të zorrëve apo hlystovyhinvaziyah me simptoma mbetur dispepsi
Pas një terapi të zgjatur me antibiotikë
Gjatë terapi zgjatur hormon, trajtimin e barnave jo-steroidal anti-inflamator
Në kryerjen chemo- dhe radiotherapy në pacientët e kancerit
Njerëzit që vuajnë nga shtetet e mungesës së imunitetit

Analiza e baktereve fekal rritje e jashtëzakonshme të emërojë terapist, gastroenterologist ose sëmundje infektive. Vetëm një specialist mund të interpretojnë analizën dhe caktojë trajtimin e duhur.

Feces në dysbacteriosis duhet të mblidhen për antibiotikë ose të paktën 12 orë pas tërheqjes së tyre, dhe 3-4 javë pas përfundimit të eubiotics dhe fitimeve.

Trajtimi i dysbiosis

Trajtimi i dysbiosis parë është për të rivendosur një numër normal të microflora miqësore. Siç është përmendur tashmë, shuma normale e bifidobacteria dhe laktobaktriy nxit shkatërrimin e florës huaj. Për ta bërë këtë, aplikoni produktet e qumështit që përmbajnë sasi të mëdha të acidit laktik dhe bifidobacteria, dhe janë shitur në dyqanet e drogës lloje të ndryshme të starters.

Droga e përdorur për të trajtuar dysbiosis, probiotics janë të ndarë në (eubiotics) dhe prebiotics. Fitimi (ose eubiotics) - një ilaç që përbëjnë mikroorganizmave normale të jetesës. Prebiotics - një drogë jo-microbial që në mënyrë aktive promovojnë rritjen e microflora normale.

Me rritje përmbajtjes mikroorganizmave oportune bashku me eubiotics në disa raste emëruar antibiotikët apo fagut. Fagut - një "viruset bakteret"; për një grup të veçantë të baktereve ka fagje e veta, të cilat ndikojnë në mënyrë selektive bakteret dhe të shkaktojë vdekjen e tyre.

Përveç kësaj, trajtimi i dysbiosis domosdoshmërisht duhet të jetë e kombinuar me trajtimin e sëmundjes themelor, që çoi në zhvillimin e tij.