Lëkurës dhe alergjike testet


Kjo është një të veçantë metodat diagnostike kërkimore për identifikimin alergjen që e ka shkaktuar sëmundjen. Në dispozicion në një numër të madh të përgatitjeve të ndryshme alergeneve për teste të tilla. Në mesin e këtyre barnave me polen e kullosa të ndryshme, pemë dhe bimë të tjera, zbokth dhe flokëve përkëdhelur dhe alergeneve të bëra nga pluhuri trajtuar posaçërisht shtëpi. Përdor drogë me lloje të ndryshme të kërpudhave (të cilat janë gjetur në mobilje veshur me susta dhe objekte të tjera të jetës njerëzore) e një sërë të ashtuquajturave alergeneve industriale, dhe alergeneve ushqimore dhe bakteriale.


Mostra kryhet si më poshtë: një zgjidhje e alergjen apo nakapuyut në para-bërë para në dorë ose një droge injektuar intradermal në sipërfaqen e brendshme të parakrah. Nëse mbindjeshmëri ndaj ndonjë alergjen është gërvishtem atë në vend nga 15- 20 min shfaqen skuqje dhe ënjtje e manifestimeve lokale të reaksioneve alergjike. Zakonisht vënë mostrat e 15-20 alergeneve të njëjtën kohë.

Kundërindikacionet:

Metoda e krijimit allerhoprob lëkurës ka një numër të contraindications. Kështu që kjo metodë e studimit nuk mund të caktuar grupet e mëposhtme e pacientëve;

-  ata që kanë një histori të anaphylaxis u vu re;

- Pacientët me rëndim akute të sëmundjeve alergjike, si dhe sëmundjeve kronike, duke përfshirë çrregullime mendore dhe neurologjike;

- gratë shtatzëna dhe lactating;

- Pacientët të cilët kanë marrë terapi afatgjatë hormon.

Si dhe allerhoprob metodë e lëkurës nuk është e rekomanduar për njerëz të moshuar pas moshës 60 vjeç.

Kur vendosjen e testeve alergjike të lëkurës mund të jenë të tilla që të paktën njëri prej tyre do të japin reaksion alergjik të rëndë?

Natyrisht, futja e alergeneve për qëllime diagnostike mund të zhvillohet pothuajse çdo reaksion alergjik. Prandaj, vendosjen testet e lëkurës kryhet vetëm nga personeli mjekësor në kushtet që lejojnë në rast të duhet të ofrojë ndihmën e nevojshme emergjente inspektuar.

Kam kaluar mostrat alergjike të lëkurës me përqendrime të ndryshme të të njëjtit alergjen. Çfarë është në të për diagnozën?

Studime reagime të lëkurës në disa raste nuk është i kufizuar në instalimin alergjen në të cilën pacienti ka ndjeshmëri. Shpesh është e nevojshme të dinë shkallën e ndjeshmërisë. Prandaj, mostrat janë alergjik ndaj alergeneve të mbarështimit të ndryshme. Duhet theksuar se në studim të fundit të shtetit të antitrupave alergjike direkt në gjakun e pacientit.